Imperativ: Napokon će Dinamo odigrati i tu utakmicu protiv Varaždina

Foto: fah

Dinamo će danas, na dan parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, odigrati napokon tu zaostalu utakmicu protiv Varaždina na svojoj ljepotici od stadiona, na svom Maksimiru. Utakmica će se igrati od 17 sati, a kako Modri imaju pet bodova manje od vodeće Rijeke poslije odigrane davno odgođene utakmice napokon će i situacija na prvenstvenoj ljestvici biti jasnija, a omjeri čisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imperativ pobjede

Naravno, momčad Sergeja Jakirovića očekuje pobjedu te nova tri boda, svaki eventualni kiks otvorio bi Rijeci širom vrata prema drugom naslovu prvaka u svojoj povijesti. Status favorita, dakako,Modri moraju potvrditi i na terenu, iako Dinamo djeluje znatno bolje nego prije dva-tri mjeseca neće pobjeda plavima samo tako pasti u krilo.

Utakmicu protiv Varaždinaca Jakirović će igrati u formaciji s tri braniča, dva centralna napadača. Na sličan, da ne kažemo identičan, način Modri su igrali nekoliko posljednjih ključnih utakmica, pa i sad već epsko polufinale Kupa na ispunjenom Poljudu protiv Hajduka. Kako golman Dinama Nevistić iz kola u kolo brani sve bolje, te se čini da su plavi dobili koliko toliko dostojnu zamjenu za reprezentativnog vratara Dominika Livakovića, nema razloga da se među vratnicama nešto mijenja.

Ispred njega, u zadnjoj liniji, zaigrat će Ristovski, Theophile i Perković, dok bi francuski nogometaš te Dinamovo ”pojačanje”, Bernauer, opet mogao zasjesti na klupu. Francuz je ove sezone odigrao u plavom dresu nekoliko bitnih utakmica, s promjenjivim upjehom. Sjetimo se Dinamovih europskih dvoboja s Betisom te kasnije neslavnog kraja, a nakon obećavajućeg početka, s PAOK-om u osmini finala Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formacija

Najbolji Dinamov veznjak ove sezone, bolje reći najstandardniji, Mišić, će u sustavu 3-1-4-2 opet biti korektor vezne linije, na desnom boku mogao bi zaigrati Špikić umjesto Japanca Kaneka, koji je ipak pao u formi za razliku od početka sezone.

Centralni dio vezne linije okupirat će udarni dio Jakirovićeve momčadi, reprezentativci Baturina i Sučić, a na lijevom se boku očekuje Vidović. Naravno, Dinamov čovjek za velike stvari, Bruno Petković, bit će sve na terenu. pa će tako biti i u napadu, a uz njega Brodić.

Kako će to izgledati pokazat će teren, i još jedna od imperativnih Modrih utakmica proljetnog dijela sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formacija Dinamo za susret s Varaždincima: (3-1-4-2): Nevistić – Ristovski, Theophile, Perković – Mišić – Špikić, Baturina, Sučić, Vidović – Petković, Brodić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.