Imperativ pobjede protiv Brazila: Hrvatsku će u Kölnu bodriti najmanje sedam tisuća navijača!

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija danas u njemačkom Kölnu (18:00) kreće po prve bodove u drugom krugu Svjetskog prvenstva. Naravno, ne računajući činjenicu da su Hrvati iz prvog kruga u drugi prenijeli maksimalna četiri boda. Iako su bodovi protiv Brazila po nekima unaprijed uknjiženi neće biti lako, Brazilci su namučili aktualne svjetske prvake, sjajne Francuze koji i na ovom turniru briljiraju i po mnogima ponovno su glavni favoriti za zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će imati veliku podršku navijača u Kölnu, sjetimo se Bavarske i Münchena prije nekoliko dana, možda Hrvata neće biti koliko i u Bavarskoj, no, prema nekim procjenama između šest i osam tisuća hrvatskih navijača bodrit će izabranike Line Červara.

Iako je Hrvatska u drugi krug prenijela maksimalna četiri boda pobjedama Francuza protiv Španjolske i Njemačke protiv Islanda privremeno je pala na treće mjesto, pobjedom bi se vratila na prvu poziciju prije odlučujućih utakmica koje će odrediti putnike za polufinale.  Naime, u polufinale SP-a izborit će prve dvije reprezentacije u dvije grupe drugog kruga. Za polufinale u našoj se grupi Hrvatska bori sa Njemačkom i Francuskom, aktualni prvaci Europe, Španjolci, ostali su bez šansi za završnicu s obzirom na poraz koji su doživjeli od aktualnih svjetskih prvaka – Francuza.

Pobjeda protiv Brazila za Hrvatsku se nameće kao imperativ, iako ni eventualnim porazom naši rukometaši ne bi izgubili šanse za polufinale. Naime, pobjedom protiv Brazila Hrvatska bi osigurala osvajanje najmanje sedmog mjesta koje onda jamči i osiguravanje glavnog cilja koji je bio zacrtan prije turnira, plasmana u kvalifikacije za Olimpijske ljetne igre u Tokiju 2020. godine. Kvalifikacije za Olimpijske igre igraju se od 16. do 19. travnja 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.