Istok Rodeš u Varaždinu kod Čehoka: ‘To nije čudo, moj rezultat na Olimpijskim igrama je realan’

Foto: varazdin.hr

“Moj rezultat na Olimpijskim igrama je realan”, rekao je skijaš Istok Rodeš u utorak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici gdje ga je, nakon 21. mjesta u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčangu, primio gradonačelnik Ivan Čehok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladom, 22-godišnjem Varaždincu 21. mjesto najbolji je seniorski rezultat u slalomu. U prvoj vožnji imao je 18. vrijeme.

“Prva vožnja je konačno bila ono što govorim – da mogu. Dosad to nisam pokazivao i već sam sam sebi bio dosadan. Mogu i bolje, ali mi jednostavno nije išlo. Ovo na olimpijskim igrama bilo je realno. Neki su govorili da je to čudo, ali meni to nije čudo nego realna slika što mogu”, rekao je Istok Rodeš, koji iza sebe ima svjetski juniorski naslov u slalomu iz 2016. godine.

“Samo sudjelovanje mi ne znači previše. Moj cilj je više od toga i vjerujem u to. Sljedeća prilika je za četiri godine”, dodao je Istok kojeg u nedjelju očekuje nastup u slalomskoj utrci za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, gdje će pokušati doći do prvih ovosezonskih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Varaždin mladog olimpijca ove godine podupire sa 100.000 kuna.

“Ovo je velika stvar za grad i za sve sportaše. Konačno imamo zimskog olimpijca. Svi znamo za odlične Istokove rezultate kao juniora, međutim i ovo je odličan rezultat. Pred njim je budućnost. Grad pomaže koliko može, a Istok nosi jaknu na kojoj je logo Grada Varaždina. To je velika promocija za Varaždin. Mladi Rodeš danas je jedan od najboljih ambasadora grada“, kazao je gradonačelnik Čehok.

Na prijemu je bio i Istokov otac, Mario, koji je dio ekipe varaždinskog skijaša. Smatra da visoki startni brojevi onemogućavaju Istoka da pokaže što doista zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako budemo imali dovoljno resursa, za četiri godine će sigurno biti konkurentan u kombinaciji i slalomu. Velike probleme imamo s treninzima spusta, jer nemamo gdje trenirati. Idemo okolo od utrke do utrke i on trenira na utrci. Dobar je spustaš i kad se njegov zaostatak smanji ispod dvije sekunde, uvijek će konkurirati za postolje“, rekao je Mario Rodeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.