Italija u polufinalu Eura: Je li ovo kraj velike belgijske generacije?

Foto: fah

Belgija je uz Francusku uoči Europskog prvenstva prema mnogima bila najveći favorit za osvajanje turnira. Francuska je ispala u osmini finala, a Belgija od Italije, posve zasluženo, u četvrtfinalu, u Muenchenu. Bilo je 2:1 za Talijane, koji će u polufinalu igrati protiv Španjolske, koja je najprije izbacila Hrvatsku, a onda i Švicarsku u četvrtfinalu. Nemalo je onih koji smatraju kako je ovo zapravo kraj jedne velike, ”zlatne” generacije belgijskog nogometa, koja je osvojila tek jednu broncu, onu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije tri godine. Doduše, već za godinu dana je nova prilika, Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to jedna velika i sjajna utakmica, u kojoj su Talijani vodili 2:0. No ipak se sve pretvorilo u dramu.

Talijani su bolje otvorili utakmicu te su u 13. minuti stigli do 1:0, no na intervenciju VAR-a pogodak je poništen zbog zaleđa. Poništeni gol je zabio Bonucci. Prvu je prigodu Belgija propustila u 22. minuti, nakon što je De Bruyne napravio sjajan solo prodor i odlično šutirao, ali je Donnarumma još bolje obranio. Četiri minute nakon toga pokušao je Lukaku, no i ovaj puta je talijanski vratar obranio.

U 31. minuti Italija je povela, Verratti je odlično uposlio Barellu koji je svladao Courtoisa za 1:0 i veliko slavlje navijača Italije na Allianz Areni u glavnom gradu Bavarske. Do drugog pogotka Talijani su došli u 44. minuti, u središtu pozornosti bio je Lorenzo Insigne koji je fantastičnim udarcem pogodio rašlje belgijskog gola za 2:0. Činilo se kako sve ide na mlin Talijana te da će slomiti Belgiju, no Belgijci su se vratili u igru samo dvije minute kasnije, iz kaznenog udarca zabio je Romelu Lukaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Belgija je pokušavala, Italija se povukla i više branila, i to dosta znalački. Belgija je u 61. minuti imala najveću prigodu, De Bruyne je prošao po lijevoj strani i ubacio za Lukakua koji je šutirao, ali je loptu s gol crte izbacio  Spinazzolla i tako spasio Italiju…

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.