ITF nagradio novinara Nevena Bertičevića za doprinos promociji tenisa

Foto: fah

Dugogodišnji novinar Sportskih novosti Neven Bertičević u četvrtak navečer primio je tek ustanovljenu nagradu Međunarodne teniske federacije (ITF) za svoj doprinos promociji tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umanjenu repliku Davis Cupa Nevenu Bertičeviću su uručili predsjednik ITF-a David Haggerty i dugogodišnja voditeljica ITF-ova Odjela za komunikacije Barbara Travers, na čiju je inicijativu ova nagrada i ustanovljena te će postati tradicionalna, a bit će dodijeljivana uoči finalnih okršaja u Davis Cupu predstavnicima medija iz zemalja koje sudjeluju u finalu, a koji su svojim radom zadužili ‘bijeli sport’.

Uz Nevena, večer uoči početka finalnog okršaja, nagradu je dobio i legendarni argentinski radijski i televizijski reporter Guillermo Salatino koji je od 1976. godine do danas propustio svega četiri Davis Cup dvoboja argentinske reprezentacije.

Neven Bertičević je s Davis Cup mečeva počeo izvještavati godinu ranije, a prvi meč koji je pratio bio je dvoboj reprezantacija Francuske i Jugoslavije 1975. godine u Roland Garrosu, kad su za reprezentaciju bivše države igrali Željko Franulović i Nikola Pilić. Nevenu će dvoboj Hrvatske i Argentine biti 60. Davis Cup meč s kojeg će izvještavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uz obitelj, tenis i košarka su moje najveće ljubavi i čine veliki dio mog života”, rekao je Neven Bertičević zahvaljujući na nagradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.