Ivan Ljubičić: Federeru je prioritet Wimbledon, Rafa i Roger promijenili su povijest sporta

Foto: fah

Bivši hrvatski Davis Cup reprezentativac i Davis Cup pobjednik Ivan Ljubičić danas je trener jednog od najboljih tenisača svijeta svih vremena Rogera Federera. Ivan Ljubičić je govorio o velikoj trojici svjetskog tenisa, dakako, mislimo na Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.  Teško će ovu trojicu biti zamijeniti jednog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Njih zamijeniti bit će jako teško, ali mislim da tenis nije u opasnosti kada se oni povuku. Na isti se način razmišljalo poslije faze Bjorna Borga, Petea Samprasa, Andre Agassija, Johna McEnroea… Možda u kratkom razdoblju oni koji budu pobjeđivali neće imati toliko medijske pozornosti, no postoji nešto što me tješi. To je da će Roger i Rafa biti povezani s tenisom i kad završe karijeru. Bilo je puno brojeva 1 koji su nestali s mape nakon odlaska u tenisku mirovinu, poput Samprasa, ali Roger i Rafael izgradili su takvo naslijeđe koje je jedinstveno te su promijenili povijest sporta”, rekao je bivši hrvatski teniski as te je dodao:

”Mediji im daju na važnosti zbog sve što su radili od 2005. godine. I Novak Đoković je svemu tome pridonio, pronašao je način kako ih pobijediti. David Nalbandian je to uspio samo jednom, to je jasan dokaz. Wawrinka je, na primjer, imao sve kako bi u tome uspio, no imao je ogromnih problema s Federerom.”

Roger se priprema za predstojeću sezonu, i to poslije sezone koju je obilježila ozljeda…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nevjerojatno je za vidjeti kako Roger nema nikakvih problema vratiti se na vrhunsku razinu, čak i kada tjednima nije trenirao. Ta je lakoća nevjerojatna, izvana se čini kako se radi o prirodnom daru, ali je zapravo sve to rezultat intenzivnog rada i tisuće sati ponavljanja… Pokušavamo se pripremiti za sljedeću sezonu. Od sredine prosinca trenirat ćemo u Dubaiju. Prioritet je Wimbledon.”

Ljubičić o osnivanju nove organizacije tenisača PTPA, začetnik te inicijative je zapravo Đoković…

”Razumijem dobru namjeru kako bi se novac pravednije raspodijelio i znam da slabiji tenisači osjećaju kako su zapostavljeni. No kod svakog novog udruženja pojavit će se isti problem jer ćete o novčanim nagradama uvijek morati razgovarati s ATP-om i predstavnicima turnira. Jasno je kako to nije savršena organizacija, komunikacija sa tenisačima se mora poboljšati”, poručio je Ivan Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.