Ivan Rakitić najviše uživa u krugu obitelji te poručuje: ‘Koliko sam puta izborniku prešutio ozljedu kako bih igrao i ginuo za Hrvatsku’

Foto: Instagram

Nogometaši Barcelone sjajno su, usprkos brojnim skepticima, i bez Neymara krenuli u novu sezonu. Odlično guraju na obje fronte, kako u Ligi prvaka tako i u domaćem prvenstvu. Barcelona je trenutno nezadrživa, s velikih sedam bodova više od Reala i fantastičnom gol razlikom. Lionel Messi zabija praktički zavezanih očiju. A kad igra Argentinac…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važan kotačić u igri Barcelone je Ivan Rakitić. Hrvatski reprezentativac u Hrvatskoj je u posljednje vrijeme suočen s medijskim kritikama zbog činjenice da nije igrao za Vatrene u Turskoj, da bi vrlo brzo nakon toga zaigrao za Barcelonu i to više nego uspješno. Hrvatska je poražena u Turskoj bez Rakitića te je tako pod znak pitanja dovela sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji iduće godine.

Rakitić inače svaki slobodni dan koristi kako bi bio s obitelji, kako to kaže sa svoje tri cure Raquel, Altheom i Adarom, prenosi portal goal.com/hr. Rakitić i kuha za suprugu te djecu, kaže kako voli kuhati.

“Volim kuhati, jednako dobro pripremam i hrvatske i španjolske specijalitete, ha, ha. No, ima jedna stvar koju ono doslovno obožava. To uvijek moramo imati u hladnjaku. Naš kulen, to je prava delicija za Raquel. Kad sam god u Hrvatskoj, moram ponijeti barem jedan-dva. Kad se vraćam kući, mora iz kofera osjetiti miris kulena. Toga uvijek mora biti”, rekao je Ivan dva tjedna prije izuzetno važne utakmice hrvatske reprezentacije protiv Finske te tri dana kasnije protiv Ukrajine u Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac otvorio je restoran u Sevilli dok je igrao u tom klubu, no, za sada nešto slično nema u planu u Barceloni.  Iako, kako kaže, nikad ne reci nikad.

“Iskreno, ponekad izbjegavamo odlaziti u centar grada. Barcelona je ovdje sve i nemoguće se obraniti od navijača. Autogrami, slikanje, to je svakodnevica zvijezda Barcelone”, kaže Raketa.

Hrvatski nogometaš u Barceloni, uostalom kao i svi igrači ponosa Katalonije, posebno, naravno, Lionel Messi, na meti je brojnih navijača, obožavatelja, lovaca na autograme, tome unatoč vodi svoju stariju kćer Altheu u školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ona obožava kad je ja vodim u školu. U istu školu idu i djeca još nekoliko mojih suigrača. Primjerice, Messijevo, Mascheranovo, Suarezovo dijete, ali i dijete našeg bivšeg trenera Luisa Enriquea. Često se u školi moram slikati s navijačima. Od djece pa do učitelja”, otkrio je Ivan, koji je bio jako blizu mjesta gdje se prošlog mjeseca dogodio teroristički napad.

“S obitelji sam bio u centru grada i taman smo se spremali otići na mjesto gdje se dogodio sam napad! Ja sam htio ići ondje, ali supruga nije bila za to. Rekla mi je da je dan lijep i da je bolje da se djeca idu igrati u park koji smo im napravili ispred naše kuće. Hvala Bogu da sam je poslušao. Bili smo tri-četiri minute automobilom udaljeni od mjesta gdje se ta strahota dogodila. Sjeli smo u automobil i krenuli prema kući i počeo mi je zvoniti mobitel. Svi su zvali da pitamo gdje smo. Napad se dogodio baš u to vrijeme.”

Naravno, s obzirom da su bili veliki prijatelji Rakitić žali zbog odlaska Neymara, tvrdi kako je s odlaskom Brazilca otišao i dio njega, no, tome unatoč ambicije Barcelone su iste, najveće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dijela razgovora o Barceloni Rakitić je došao i na set pitanja vezan uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Nakon poraza na Islandu i u Turskoj Vatreni nisu više u tako blistavoj situaciji kao što se to možda činilo prije tri – četiri mjeseca. Hrvatska nema pravo na kiks i u preostale dvije utakmice, protiv Finske i Ukrajine, mora ići samo na pobjedu. Ivan je uvjeren da će Vatreni prebroditi krizu i da će se plasirati u Rusiju, na SP, gdje im je objektivno i mjesto:

“Držimo to prvo mjesto i uvjeren sam da ćemo na njemu ostati. Iskreno, još puno ne razmišljam o Ukrajini. Najvažnije nam je pobijediti Finsku i vratiti se na pobjedničke staze nakon nesretnog poraza u Turskoj. Kad riješimo Fince, bit će nam puno lakše protiv Ukrajinaca.”

Na pitanje da je u ovom kvalifikacijama za Hrvatsku od osam mogućih odigrao tek četiri utakmice Rakitić odgovara na jedini mogući način. Ozljede su ipak učinile svoje.

“Vidio sam da se pisalo kako mogu igrati za Barcelonu, a ne za Hrvatsku. Nisam mogao vjerovati kad sam vidio pojedine komentare. Protiv Kosova sam osjetio zatezanje u zadnjoj loži. Doktor Nemec, koji je ugledni europski liječnik, mi je sugerirao da ne igram u Turskoj i ne riskiram. S tim se složio i izbornik. Čačić mi je rekao kako ne smijem riskirati jer bih se u tom slučaju mogao teže ozlijediti i propustiti ove dvije ključne utakmice. Dogovorili smo se da se vratim u Barcelonu. Nisam trenirao tri dana i situacija s mišićem je bila puno bolja i trener je odlučio da igram protiv Espanyola. Žao mi je zbog nekih komentara. Za Hrvatsku sam uvijek davao sve. Koliko sam samo puta zaigrao, a da ni liječnici ni izbornici nisu znali da me boli i da sam načet. Stisnuo bih zube i ginuo za svoju Hrvatsku. To sam napravio puno puta. Ali sad se jednostavno nije smjelo riskirati”, rekao je jedan od najboljih veznih nogometaša španjolske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić, kao i ostali igrači, podržava izbornika i nema govora o nekakvim sukobima o kojima se u dijelu medija nagađalo. Igrači su uz Antu Čačića:

“Naravno da jesmo. I to svi do jednoga. Ante dobro vodi ovu reprezentaciju i uvjeren sam da će nas on odvesti u Rusiju. Naš izbornik je naš prvi adut u borbi za Rusiju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.