Ivanišević i Đoković pripremaju regionalne turnire, neće biti uključene Italija, Austrija i Mađarska iako su one Hrvatskoj regija barem koliko i Srbija…

Foto: Instagram/Novak Đoković

Bivši hrvatski tenisač, Goran Ivanišević, nije optimističan kada je u pitanju povratak tenisača na teniske terene, čak ne vjeruje da će se, kako kaže, normalan tenis igrati prije Wimbledona iduće godine. Srećom, on nije liječnik, nije epidemiolog i njega neće nitko pitati. Odluku će donijeti drugi, kao što je i donose, polako ali sigurno stvari se normaliziraju, a za desetak dana kreće i Bundesliga.  Za mjesec dana trebala bi se nastaviti i Prva hrvatska nogometna liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je posebno teško tenisačima kada govorimo o povratku na teniske terene? Ne zato jer postoji mogućnost da netko ”kihne u lopticu” već zato što moraju putovati iz različitih država diljem svijeta, a to je u ovom trenutku neizvedivo. Ponovimo, u ovom trenutku. No, zar nije takav slučaj i kod ostalih sportaša? I oni iz kola u kolo, iz utakmice u utakmicu, putuju od grada do grada, u Ligi prvaka od države do države… A nastavit će se i Liga prvaka, navodno u kolovozu.

Navodno u taboru, kojeg je dio i Ivanišević,  srpskog tenisača, Novaka Đokovića, razmišljaju o pokretanju regionalnih natjecanja kako bi tenisači s ”ovih prostora” održavali natjecateljsku formu. Očito je to ”nama naša borba dala”, da imamo Zapadni Balkan, kao što smo posljednjih dana i vidjeli i o čemu smo pisali,  iako smo članica Europe unije, kojoj je regija i Austrija i Mađarska i Italija, barem jednako koliko Srbija i Bosna i Hercegovina te Crna Gora i Slovenija., da ne spominjemo i ostale države, neke od njih nastale raspadom te nesretne Jugoslavije, kao što su Kosovo, Makedonija, i Albanija, koja dio Jugoslavije ipak nije bila, ali je zato dio Zapadnog Balkana.

”Razmišljali smo o seriji mini-turnira – Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovdje (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Vidjet ćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će se tako nešto pokrenuti  u lipnju, srpnju”, kazao je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, postoji, srećom, realna nada da će se stvari normalizirati i da će se u srpnju napokon početi igrati tenis, da će krenuti i ostali sportovi  te da će svijet pandemiju koronavirusa barem privremeno moći ostaviti po strani.  Zdravlje je na prvom mjestu, no, pandemija ipak polako jenjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.