Ivica Olić uoči najveće utakmice ove generacije Vatrenih: ‘Bili smo iscrpljeni protiv Danske, ali vidjet ćete pravu, bržu Hrvatsku u četvrtfinalu SP-a!’

Foto: fah

Pomoćnik izbornika Zlatka Dalića i legenda hrvatskog nogometa, Ivica Olić, vrlo dobro poznaje ruski nogomet s obzirom kako je jedno vrijeme svoje duge i bogate karijere igrao za CSKA. Uoči četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Rusije Olić poziva na oprez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Puno je favorita koji se već negdje sunčaju”, kazao je Olić na Sportske novosti na pitanje je li Hrvatska favorit protiv Rusije, kako mnogi analitičari smatraju.

Da nije bilo mučenja protiv Danske i sretnog ishoda u četvrtfinalu SP-a, odnosno da su Vatreni riješili Dance u devedeset minuta utakmice, malo bi bilo onih koji bi davali bilo kakve šanse Rusima, ovako je u četvrtfinale Hrvatska – Danska potvrdilo kako na ovom Svjetskom prvenstvu izrazitih favorita nema. Ispali su Španjolci, Nijemci, Argentinci, Portugalci

Koji su glavni aduti ruske reprezentacije u četvrtfinalu SP-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Golovin, njega zaista treba izdvojiti, Žirkov, iza kojeg je epizoda u Chelseaju, ima jako dobru lijevu nogu i odlično izvodi prekide, ali ipak Golovin je najveća zvijezda i najveći potancijal Rusije”, tvrdi Olić. Dobre su vijesti stigle iz Sočija, svi Vatreni bit će spremni i na raspolaganju izborniku Daliću, uključujući i Matea Kovačića.

Je li Hrvatska veliki favorit protiv Rusije?

”Sigurno da će biti žal kod ekipe koja ne prođe, bez obzira radi li se o nama ili o Rusima. Kad govorim o Hrvatskoj, naravno ako si došao u prigodu da igraš četvrtfinale, onda želiš dalje. Zamislite da je netko prije Mundijala pitao: Prihvaćate li opciju da igrate u četvrtfinalu i da vam protivnik bude Rusija? Od nas 50 ovdje, svih 50 bi reklo – da. No, ovo Svjetsko prvenstvo je pokazalo da favorit na papiru ništa ne znači, jako puno tih favorita već je negdje na sunčanju. Siguran sam da će među osam sve ekipe koje su tu dati i posljednju kap znoja do se ubace u polufinale. Tako će i Rusija vidjeti svoju šansu, nimalo ne sumnjam da nas prate i traže kako da nam naškode, da oni, a ne mi uđu među četiri…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, i to nitko ne sumnja, ne dvoji, uključujući i same Ruse, ima puno bolje individualce, individualna kvaliteta je na strani Vatrenih. Neki tvrde da Rusi imaju bolji kolektiv, odnosno bolju momčad, je li tome doista tako?

”Pred nama je reprezentacija koja je domaćin, na stadionu će 99 posto ljudi navijati za njih, međutim ovi naši igrači, svi, igraju godinama pred puno publike i u tome ne vidim veliki problem. Optimist sam i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu te da ćemo na kraju mi biti ti koji ćemo ući u polufinale…”

Jesu li igrači zaboravili Dansku, ima li tragova šokova, drame o kojoj se u Hrvatskoj još uvijek priča? Vatreni su u jednom trenutku tijekom osmine finala djelovali iscrpljeno, prazno, kako fizički tako i emocionalno. Posebno su emocije izbile na vidjelo nakon dramatične pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘To je bilo kako je bilo, Dansku smo gurnuli u stranu. Otkad smo u Sočiju, koncentrirani smo na Ruse, pripreme teku, igrači su svi dobro, fino su se odmorili, dovoljno vremena je do utakmice. Nadam se da će vrijeme biti ugodno i da ćemo moći vidjeti Hrvatsku u pravom svjetlu…”

Jesu li igrači svježi, potpuno spremni kao što su bili protiv Argentine u grupnoj fazi natjecanja? Hoće li Vatreni trčati i protiv Rusa kao i protiv Argentinaca?
”Sigurno da je utakmica protiv Danske pokazala da nije lako igrati taj presing u uvjetima u kojima se igralo, i činjenica je da smo bili dosta iscrpljeni. Međutim, sad imamo dovoljno vremena, a i temperatura bi trebala biti ugodna, uvjeren sam da ćemo s Rusijom vidjeti puno bolju i bržu Hrvatsku nego što je bila s Danskom”, zaključio je za Sportske novosti Ivica Olić, koji je za Vatrene prvi nastup na SP-u ima  davne 2002. i zabio gol Italiji u Ibarakiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.