Ivica Olić: ‘Znamo da su svi napadači egoisti, osim Brune Petkovića’

Ivica Olić uoči utakmice hrvatske nogometne reprezentacije i Francuske govorio je za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad se susretneš tri puta u tako kratkom razdoblju, želja je prije svega da se jedna od tih utakmica ne izgubi. Sretan bih bio da odigramo i neodlučeno. Radi se o sjajnoj reprezentaciji koja ima 30 igrača i svaki u svakom trenutku može biti u prvih jedanaest. To je enormna kvaliteta i veliki izazov za Hrvatsku. U Parizu smo u rujnu držali igru četrdeset minuta u visokom ritmu. Imali smo inicijativu, volio bih da takvu igru uspijemo ponovno pružiti danas. Ne samo četrdesetak nego devedeset minuta, da ih dobro namučio te uzmemo najmanje bod, ako ne i sva tri”, kazao je pomoćnik izbornika Dalića.

Od nedjeljnog susreta komentira se odnos Perišića i Kramarića.

“Znamo da su svi napadači egoisti, osim Brune Petkovića. Kad dođu pred vrata, vide uglavnom gol i šutiraju. Ne bih pričao o poremećenim odnosima ili svađama. Na terenu su emocije i kad je netko u boljoj situaciji traži loptu, reagira možda drugačije, međutim, kad se utakmica završi idemo dalje. Naravno da mi možemo pokušati objasniti igračima da bi puno bolje bilo kad bi odigrali pas u pojedinoj akciji, ali što se tiče njihova odnosa, to su pokazali kod drugoga gola gdje je Ivan fantastično reagirao i dao odličan pas Andreju. Taj potez najbolji je demanti priča da među njima nešto nije u redu”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bruno ima sve kvalitete koje su potrebne za napadača. Eto, za njega bih volio da je malo sebičniji i da više puca po golu s obzirom da ima i dobar šut, tehnički jak i precizan. Kad god pričam s njim, ukažem mu na to. Svjestan je da je drugačiji igrač od svih naših napadača. Ako može dati pas uvijek ga odigra, jako se raduje i asistenciji. Najvažnije za njega je da ostane zdrav te uhvati ritam utakmica. Siguran sam da će se vratiti u formu u kojoj je bio. Vidjeli smo u kvalifikacijama da itekako zna i zabiti gol. Ima sve performanse da napravi sjajnu karijeru”, zaključio je Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.