Ivković o Hajduku: ‘Ne znam kako će preživjeti sljedeću sezonu’

Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion stručni komentatori HRT-a Vedran Ješe i Tomislav Ivković analizirali su derbi 28. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Dinama na Poljudu u kojemu je zagrebački klub slavio s 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dinamo je zakomplicirao život i Hajduku i Rijeci jer sad nije ni Rijeci svejedno kad te prati Dinamo. To je momčad koja ima iskustva, znanje i kvalitetu. Međutim, ovo kolo je bilo zanimljivo jer je samo jedan domaćin uzeo bod i to Istra u Puli. Kolo koje smo očekivali, derbi koji nas je doveo u druge vode i usmjerio prvenstvo u drugom smjeru, rekao je Ivković.

– Zanimljiv derbi, bilo je prilika i golova. Neke utakmice su bile loše za gledanje, neke su bile zanimljive, dodao je Ješe.

Utakmica je odlučena u 38. minuti, a jedini pogodak postigao je Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prave ekipe i koje su naviknute da se bore za naslov i imaju kontinuitet pobjeda, kao što je Dinamo, pokazuju koliko se osjećaju prirodno u takvom ambijentu. Dinamo je zasluženo pobijedio, ali Hajduk je imao šanse kojima je mogao prelomiti utakmicu. Pobijedila je momčad koja je imala dozu sreće, ali i znanje i kvalitetu u ovakvim utakmicama, rekao je Ivković.

– Individualna kvaliteta Petkovića kod gola je presudila, Šarlija je bio naivan u duelu. Hajduk je promašio svoje prilike i tu su razlozi poraza. Imali su ‘mrtve’ šanse, a to je peta utakmica u kojoj gube doma, to je previše za nekog tko se bori za naslov. To je previše s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi, dodaje Ješe.

Osvrnuo se Ivković još jednom na pogodak Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U dvije minute okrenula se utakmica, kad imaš dva igrača kao što su Baturina i Petković, pogotovo Petković koji leđima prema golu igra fantastično. Hajduk si je dozvolio luksuz, Šarlija je ispao nekoliko puta jer ga je vodilo srce, a ne pamet. Ispao je iz igre, Prpić nije uspio blokirati, a onda je kasno kad je izašao. To je bilo kao kazneni udarac za Petkovića. Diallo je iz utakmice u utakmicu katastrofalan, Karoglan ga je dva puta zaredom izvadio. Hajduk je bio dobar u drugom dijelu, ali nije uspio doći do izjednačenja, rekao je Ivković.

“Bio je veliki rizik staviti Kalinića na gol”

Komentirali su zatim stručni komentatori izmjene u momčadima.

– Treneri su imali pauzu, radili su s igračima. Što se tiče Lovre Kalinića, bile su pogreške Lučića, pa su osjetili potrebu da stave Lovru, on je vrhunski golman. Bio je prvi transfer od predsjednika Jakobušića, ali nije dugo branio. Diallo ne zaslužuje igrati pokraj Hrgovića, sve je gori nakon Afričkog kupa, nije bio u trenažnom procesu. Nema moć ponavljanja i šteti Hajduku, rekao je Ješe te dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hajduk je dominirao drugo poluvrijeme, napadao je uz vjetar, teško je ekipi koja se brani. Iznenadila me treća izmjena Brekala, ako je već u rezervi, zašto ne uđe prvi. On je bivši reprezentativac, došao kao veliko pojačanje, bio je ozlijeđen, ali trebao je biti prva rezerva. On može riješiti utakmicu jednim potezom.

– Bio je veliki rizik staviti Kalinića na gol. Ako je bio spreman na zimskim pripremama, trebao je braniti već tada. Zna se tko je kapetan i prvi golman… Brekalo, ako je trenirao ova dva tjedna, kao bivši reprezentativac, i on ulazi u utakmicu tek pred kraj, to nije to. Veliki problem je i Uremović, Šarlija bez njega pati. Hajduk kao Hajduk, kad zbrojite igrače, i ugovore, ne znam kako će preživjeti sljedeću sezonu i funkcionirati, govori Ivković.

– Dolazimo na istu priču, zašto je doveden Kalinić, ako ne može igrati s Livajom. Ako je Livaja uvijek opasan iz drugog plana, Hajduk zabija malo golova, jer igra s Livajom koji je špica, a nije prava špica, dok nema pravih krila koji ulaze i zabijaju golove.

“Rijeka i Dinamo u psihološkoj prednosti”

Nije kraj prvenstva, ali Rijeka je u prednosti na vrhu ljestvice ispred Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidimo iz kola u kolo da imamo iznenađenja, bit će tu još svega. U psihološkoj prednosti su Rijeka i Dinamo, ali još nije gotovo prvenstvo, rekao je Ješe.

– Dinamu su se vratili ozlijeđeni igrači i to sve oni koji imaju ime i prezime, iskustvo. U ovom momentu je Dinamo u dobroj situaciji, Rijeka u najboljoj, ali Dinamo je znao dobivati na Rujevici. Ovo prvenstvo će rješavati veliki, a ne tzv. male momčadi. Rijeka je za pola koraka bliža, ali to će se mijenjati iz kola u kolo, zaključio je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.