Ivo Karlović izborio finale Newporta drugu godinu za redom!

Foto: fah

Ivo Karlović savladao je Amerikanca Jacka Socka u polufinalu Newporta, sad naš “Div sa Šalate” opet ima dvije pobjede viška u odnosu na talentiranog Amerikanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to dosta težak dvoboj, koji je mogao i loše završiti za Karlovića, samo da je izgubio prvi set, a mogao je. Sock je napravio nešto gotovo nezamislivo. Nakon što je oduzeo servis Karloviću prvi puta na travi Kuće slavnih, zamalo je to napravio još jednom.

Sock je imao u 10. gemu dvije set lopte koje je Ivo spasio. Prethodno je Amerikanac načinio break i poveo 4:1 da bi Karlović u sedmom gemu uzvratio, a onda se u tie-breaku opet dogodilo nešto neobično.

Karlović je poveo 3:0 i nakon što je dobio prva tri poena odjurio je do vodstva 6:1 da bi na kraju taj set i lako dobio, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je za razliku od prvog Karlović uvijek bio u prednosti. Imao je break priliku za 4:2 koju je Sock spasio no kad su stigle nove prilike, a to su ovog puta bile meč lopte u 10. gemu Karlović, nakon što je propustio prvu, realizirao je drugu i sa 14 aseva odjurio u finale, u kojem je prošle godine izgubio u izjednačenom meču od Leytona Hewitta.

Tako će Ivo Karlović na proslavi jednog velikog turnira, koji je ove godine u svoj muzej uvrstio nekad veliku francusku tenisačicu Amelie Mauresmo igrati za svoj drugi naslov sezone protiv Amerikanca Rajeeva Rama, koji je osvojio samo jedan turnir u karijeri, a to je baš bio Newport 2009. godine.

Ram je ove godine u 1. kolu pobijedio 1. nositelja i najvećeg favorita Johna Isnera. Karlović je nastavio sa sjajnim igrama nakon Wimbledona gdje je u osmini finala u četiri seta izgubio od Andyja Murreya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.