Iz Splita reagirali na prebacivanje polufinala Davis Cupa u Zadar: Žalimo što HTS nema razumijevanja za Split kao tenisku metropolu

Foto: fah

Grad Split je izrazio žaljenje što “Hrvatski teniski savez nema razumijevanja za Split kao tenisku metropolu” i u priopćenju za javnost najavio da će “razmotriti sve potrebne radnje za zaštitu interesa Grada Splita sukladno prethodno obavljenim aktivnostima temeljem postojećeg Ugovora Grada Splita i Hrvatskog teniskog saveza”, reagirajući na odluku HTS-a da polufinalni dvoboj Davis Cupa protiv SAD-a bude prebačen u Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem svibnja prijašnje vodstvo HTS-a je s Gradom Splitom sklopilo dogovor o održavanju polufinalnog dvoboja Davis Cupa između reprezentacija Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država u Splitu na platou Žnjan. Bilo je predviđeno da će za taj dvoboj biti izgrađen montažni stadion kapaciteta oko 8000 gledatelja i teniski teren sa zemljanom podlogom, što je bila želja naših tenisača koji vjeruju da u takvim uvjetima imaju najveće izglede za pobjedu protiv vrlo snažne reprezentacije SAD-a.

“Temeljem toga započete su aktivnosti, rezerviran je prostor te su krenule ozbiljne pripreme, čak i u Planu upravljanja Žnjanskim platoom. Novo vodstvo HTS-a sinoć je izvijestilo o promjeni lokacije predstojećeg polufinalnog Davis Cup susreta, odnosno odabiru Zadra, bez obzira na dosad održane sastanke u Gradu Splitu i pruženu logističku i organizacijsku pomoć koja im je ponuđena”, stoji u priopćenju.

Iz Grada Splita ističu da nisu mogli pristati na izmjene ugovora koje je predložilo novo vodstvo HTS-a, posebno ne na one koje su se odnosile na pokrivanje troškova organizacije ovog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Ugovoru s prethodnim vodstvom HTS-a bilo je predviđeno 990 tisuća kuna, a prema novom vodstvu obveze Grada trebale bi biti veće od tri milijuna kuna, što nije moguće prihvatiti, a o čemu su i obaviješteni, kao i o činjenici da je za svaki iznos veći od milijun kuna potrebna suglasnost Gradskog vijeća”, priopćili su iz gradskog ureda te najavili poduzimanje svih potrebnih radnji “za zaštitu interesa Grada Splita sukladno prethodno obavljenim aktivnostima temeljem postojećeg Ugovora Grada Splita i Hrvatskog teniskog saveza”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.