Izbornik Azera Nikola Jurčević: ‘Jako sam zadovoljan, ja sam Hrvat, ali danas sam bio za Azerbajdžan’

Foto: fah

Neočekivani posrtaj Vatrenih protiv Azerbajdžana u Bakuu (1:1) iz perspektive odlaska na Euro 2020. nije ”tragedija” kakvom se želi prikazati, ali je pljuska mentalitetu koji vrlo lako klizi iz euforije u apatiju i obrnuto. I škola, da, dobra škola, a svaka se škola plaća. Nadajmo se da račun neće biti preveliki na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u Bakuu su Slovaci Azerima zabili pet golova i pobijedili 5:1, Mađari slavili 3:1, a tek je Malta prošle godine u Ligi nacija remizirala.  Da se čovjek zapita uz konstataciju ”propustili smo veliku priliku za veliki korak prema Europskom prvenstvu.’‘ Da su izabranici Zlatka Dalića nastavili u drugih 45 minuta igrati kao u prvih 30 minuta utakmice zabili bi barem tri gola.  Umor? I Azerbajdžan je prije tri dana igrao utakmicu i dobro se nosio u gostima kod Walesa.  Poražen je tek u samoj završnici susreta, bilo je 2:1 za Wales.

Nakon utakmice i osvojenog boda razmuljivo je zadovoljstvo, pa čak i euforija, u redovima Azerbajdžana, Ne remizira se svaki dan protiv svjetskog doprvaka.

”Jako sam zadovoljan izvedbom svojih igrača i ponosan sam na njih. Igrali smo protiv viceprvaka svijeta i bili smo momčad. Ja sam Hrvat, ali danas sam bio za Azerbajdžan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali smo već dobrih utakmica u posljednje vrijeme, ali ne i rezultat. Ovo je zadovoljavajući rezultat i sada imamo dvije opcije: nastaviti dalje hvatati bodove ili testirati mlade igrače. Balajev je bio perfektan. Prvih 15-20 minuta bilo je posebno pamtljivo. Hrvati su krenuli moćno, ali on nas je spasio. Jedan je igrač za uspjeh trebao napraviti nešto posebno i to je bio naš golman”, rekao je nakon utakmice i velikog boda osvojenog protiv Hrvatske Hrvat na klupi Azerbajdžana Nikola Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.