Izbornik Davis Cup reprezentacije SAD-a: ‘Hrvati su već jako dugo dobri u tenisu, teško ih je pobijediti’

Foto: fah

“Oni su dobri u tenisu. Već dugo su dobri. Znaju složiti dobru momčad, a kad imaju takvu kvalitetu, onda ih je teško pobijediti. Dokazali su to protiv nas, ali i protiv nekolicine drugih zemalja”, istaknuo je američki izbornik Jim Courier u petak u Zadru, gdje je njegova reprezentacija u prva dva pojedinačna dvoboja ostala bez ijednog osvojenog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, Courier nije bio obeshrabren onime što su njegovi tenisači pokazali te polaže nadu u svoj par i nada se sličnom učinku kakav je imala pobjeda Marina Čilića i Ivana Dodiga nad braćom Bryan prije dvije godine u Portlandu.

“Parovi uvijek važni, ključan meč. Zadnji put smo ih trebali dokrajčiti, a pokrenuli smo njihovu lavinu i otvorili im put prema pobjedi. Nadamo se da možemo proizvesti takav efekt za našu reprezentaciju. Znamo koji je ulog, ali zato smo došli ovdje – boriti se za svaki poen. Veselimo se suboti”, izjavio je Courier na konferenciji za medije na kojoj se pohvalno izrazio o debitantskom nastupu 20-godišnjeg Francesa Tiafoea.

“Frances je igrao dobro, ali Marin je bio na razini. Frances je napravio dobru prilagodbu nakon što je zaostajao set i ‘break’, dobro se vratio u meč. Moglo se i zakomplicirati za Marina, ali Frances nije uspio zadržati prednost u tie-breaku. Ovo je dobro iskustvo za njega, koje će nam biti korisno u budućnosti. Bit će teško, ali nadamo se da ćemo mu dati još jednu priliku ovdje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan je bio i Tiafoe.

“Prvi set i pol Čilić je bio na visokom nivou, vrlo opušten. Nakon toga sam pronašao svoj ritam i mislim da sam odigrao dobro sljedećih set i pol. Imao sam svoje prilike u trećem setu, odvesti ga i u četvrti, ali je on ostao čvrst”, rekao je mladi tenisač i opisao svoje iskustvo debija u Davis Cupu.

“Bilo je nevjerojatno. Igrao sam protiv odličnog igrača i znao sam da će biti teško. No, doveo sam se u poziciju da produžim meč.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.