Izbornik Vatrenih: Hrvatska je favorit, iako je Kosovo težak protivnik spreman na sve

Foto: fah

Bez najboljih nogometaša kapetana Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marka Pjace, Dejana Lovrena Hrvatska danas kreće prema novom izazovu, prema Albaniji gdje sutra navečer od 20:45 igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom prigodom, naravno, ponešto je imao za reći i izbornik Vatrenih Ante Čačić, kome zadnjih dana mediji pokušavaju sastavljati momčad forsirajući Nikolu Kalinića i Andreja Kramarića umjesto Marija Mandžukića. ”Mi smo suočeni s brojnim nedostacima, međutim, tome usprokos na igračima koji će nastupiti u Skadru je da dokažu kako su favoriti. Čeka nas težak susret protiv Kosova koji ne igra kod kuće ali će imati domaćinsku atmosferu”, rekao je izbornik Vatrenih u Zagrebačkoj zračnoj luci uoči leta prema Albaniji.

Hrvatski izbornik samo je jednom gledao Kosovo, no, i to je dovoljno da zna kako će spomenuta reprezentacija, puna motiva, ići do kraja, izuzetno borbeno. ”Kosovo izgleda dobro i uvjeren sam da će za ovu utakmicu biti još motiviraniji i bolji. Ali, mi smo momčadski puno jači i iskusniji, što potvrđuju forma i ugled naših igrača, a vjerujem da će se to pokazati i na terenu, te rezultatom”, kazao je Čačić te je dodao kako Hrvatska u svakoj utakmici mora ići na pobjedu i pokušati nametnuti svoju kvalitetu.

Izbornik još uvijek, iako je do utakmice ostalo malo više od jedan dan, ne zna početni sastav. “Blizu sam odabira prvog sastava, ali s obzirom na sve što nam se dogodilo u posljednje vrijeme, čekat ću posljednji trening večeras u Skadru.” Očekuje se da će Hrvatska u Skadru istrčati na travnjak s dva napadača u formaciji 4-4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.