Izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice odluke protiv Slovačke: ”Odlučili smo se za Rijeku, tu je najbolji teren u Hrvatskoj”

Foto: fah

Kako smo već pisali hrvatska nogometna reprezentacija sutra, u subotu 16. studenog, na Rujevici igra ključnu utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo protiv Slovačke. Vatrenima je za prolaz skupine, i to s prvog mjesta, dovoljan i jedan bod, dok Slovaci moraju igrati na pobjedu. Čak i kad bi Hrvatska izgubila ne bi sve bilo gotovo, naime, Wales ne bi smio izgubiti od Mađarske na svom stadionu i Hrvatska bi i tada prošla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu protiv Slovačke najavio je izbornik Zlatko Dalić.

“Imali smo tri dobra treninga, svi su motivirani i svi su spremni. Dečki sve znaju i sve smo odlučili. Oni koji će igrati imaju punu podršku svih nas. Moraju igrati opušteno i postaviti se kao favoriti”, kazao je za početak izbornik, nakon čega je usporedio dvoboj protiv Ukrajine prije dvije godine u kvalifikacijama za SP u Rusiji i sutrašnju utakmicu sa Slovacima.  Hrvatska je, podsjetimo, s Ukrajinom ipak utakmicu odluke igrala u gostima i – pobijedila.

“Situacija je slična, pritisak uvijek postoji, dobro je kad postoji. Postoji pritisak, ali žao mi je što prije nismo riješili plasman. Rekao sam prije da nam treba 15 bodova. Spremni smo, svi od nas očekuju pobjedu, to je normalno, ipak smo favoriti i igramo doma”, poručio je izbornik Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u Rusiji igrala s vrlo iskusnom reprezentacijom, sutra će se Slovacima, s obzirom na izostanke Rakitića, Lovrena, Vide…, suprotstaviti s najmlađom momčadi od kada je Dalić na klupi?

“Nisam to gledao, ali htjeli smo napraviti smjenu igrača. Sutra će nastupiti tri ili četiri igrača koja su igrala na Svjetskom prvenstvu.”

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, najavio je za ožujak prijateljsku utakmicu Hrvatske protiv Rusije, naravno, ukoliko Hrvatska neće morati igrati dodatne kvalifikacije za Euro, hoće li to predstavljati pritisak na izbornika i momčad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad prođemo, onda ćemo sjesti i dogovarati, sutra je ono najbitnije.”

Žali li Dalić za Maksimirom koji bi sigurno bio pun?

“Nema potrebe o tome govoriti, odlučili smo se za Rijeku. Tu je najbolji teren u Hrvatskoj. Tu smo i prije bili, sjajni su uvjeti”, rekao je Zlatko Dalić, nakon čega je zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oni iz prve utakmice ne mogu izvući ništa dobroga. Sutra će promijeniti stil, formacija će ostati ona koju Hrvatska uvijek igra. Nema potrebe da promijenimo sistem, nek se oni nama prilagode. Mi smo viceprvaci svijeta. Što god da bude, odgovornost je na meni, ne na njima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.