Iznenađenje u Roland Garrosu: Prošlogodišnju pobjednicu Simonu Halep u četvrtfinalu zaustavila 17-godišnja Amanda Anisimova

Foto: fah

Prošlogodišnja pobjednica Roland Garrosa Rumunjka Simona Halep zaustavljena je u četvrtak u četvrtfinalu ovog grand slam turnira gdje ju je sa 6-2, 6-4 pobijedila 17-godišnja Amerikanka Amanda Anisimova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anisimova, prva tenisačica koja je rođena nakon 2000., a stigla je do polufinala nekog grand slam turnira, mogla vi postati prva tinejdžerica koja će osvojiti Roland Garros nakon hrvatske tenisačice Ive Majoli i 1997. godine.

U polufinalu Anisimovu čeka 23-godišnja Australka Ashleigh Barty, osma tenisačica svijeta, koja je eliminirala Amerikanku Madison Keys sa 6-3, 7-5. Za obje tenisačice ovo je prvo finale nekog grand slam tunrira u karijeri.

“To je više nego što sam ikada tražila. Ovo je najbolji meč koji sam ikada odigrala”, rekla je mlada Amerikanka nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anisimova je trenutačno 51. tenisačica svijeta i do sada je osvojila jedan WTA turnir i to ove godine u Bogoti.

U drugom polufinalu u petak će igrati britanska tenisačica Johanna Konta (WTA-26.) i devetnaestogodišnja Čehinja Marketa Vondrousova (WTA-38.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.