Izvršni direktor HNS-a o dolasku na Poljud: “Nitko neće postavljati ultimatume reprezentaciji”

Gospiæ, 10.3.2019 - HDZ je relativni pobjednik izvanrednih izbora za županijsku skupštinu Lièko-senjske županije i to sa 35,7 posto osvojenih glasova, a ta pobjeda, kako je u nedjelju naveèer rekao nositelj liste Marijan Kustiæ, pokazuje da je HDZ najjaèa politièka opcija unatoè ranijim anketama koje su pokazivale izjednaèenost s listom Darka Milinoviæa. foto HINA/ Mladen VOLARIÆ/ ua

Utakmica reprezentacije na Poljudu i dalje je vodeća tema sportske javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nepravda i kriminal u hrvatskom nogometu uz podršku bivšeg i sadašnjeg vodstva HNS-a stvorili su nakon svih ovih godina kod nas samo još jaču mržnju prema vama i još veću želju za otporom. Dijelite pare kao mafija plijen te se ponašate prema Splitu kao provinciji koju ste odlučili malo zapišati svojim dolaskom”, stoji u priopćenju Torcide.

Za Novu TV je o toj temi govorio izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

* Što to znači, ukoliko i grad okrene leđa. Hoće li Dalmacija i Split biti prekriženi opet na duže vrijeme ili ćete čekati novu prigodu u skorašnje vrijeme da tamo dođe reprezentacija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da mi ne križamo nikoga. Ali, definitivno ponavljam da ultimatuma reprezentaciji – ne, nikakvoga, i naravno da mi nećemo ići dolje na silu, ako netko ne želi da se dođe dolje.”

* Odustaje li Hajduk od organizacije utakmice na Poljudu?

“Dok god postoji šansa da se utakmica organizira, mi ćemo bit pri tome. I ovaj puta, mi smo donijeli odluku na njihovu kandidaturu koji su oni dali i iskazali želju da žele ili Slovačku ili Mađarsku u Splitu, znači mi smo donijeli odluku na njihovu kandidaturu. Ali ponavljam se već stoti puta: ne mješati reprezentaciju u bilo kakva otvorena pitanja kluba. To ćemo apsolutno rješavati, ali uvjetovati reprezentaciji – apsolutno ne! Ne znam tko je taj da može braniti ljubiteljima nogometa, Vatrenih, reprezentacije, Luke i svih ostalih, djece koja su njihovi idoli, da dođu na Poljudu i da uživaju i uživo da ih gledaju, a ne samo na televiziji?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* Jeste li vi radili kakva istraživanja. Kakav je puls navijača dolje u Dalmaciji? Kaže Hajduk da je to podijeljeno, imate li vi takve infomacije?

“O podjeli ne bih govorio, rekao bih samo da utakmica u Omišu je pokazala koliko Dalmacija želi reprezentaciju. Napravljeno je više anketa, vidjeli ste da su izlazili s time vani, ali sad sam dobio informaciju da je napravljena anketa na 10 tisuća ispitanika. Preko 75% ih se izjasnilo da žele reprezentaciju u Splitu. Mislim da je to jedan veliki pokazatelj.”

Grad preuzima na sebe dovođenje reprezentacije u Split?
* Jeste li stupili u kontakt s gradonačelnikom Oparom, jer Hajduk ne mora biti partner u organizaciji, može to biti i grad koji uostalom jest vlasnik stadiona i uostalom jest većinski vlasnik Hajduka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobro, oni će se sigurno izjasniti da li žele ili ne žele?

* Možemo li samo utvrditi s obzirom na taj maleni, maleni, neki bi rekli premaleni uzorak utakmica reprezentacije u Splitu, da se prizna da je takav način selekcije, odabira grada domaćina za utakmice reprezentacije – bio kriv?

“Govoriti nešto o prošlosti, govoriti kako je nešto bilo, ja ne bih ulazio u taj dio. Ono što je moja želja i želja cijelog Izvršnog odbora i cijelog Saveza da se odnosi uspostave i budu bolji i da ne dijelimo nikoga. Nikakav sjever i jug. Mi smo Hrvatska, mi trebamo bit jedinstveni. Mislim da uistinu trebamo sve napravit da se izdignemo iznad svih tih stvari koje, ajmo reći, postoje i da se na koncu utakmica odigra u Splitu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.