Dr. sc. Hrvoje Pende: Jugoslavija u nama ili što je ono bio Domovinski rat?

Foto: narod.hr

Dr. sc. Hrvoje Pende na svom je Facebook profilu komentirao nedavna događanja, kada je nastavnica osnovne škole u Korenici učenicima na izletu puštala neformalnu jugoslavensku himnu, a premijer hrvatske vlade Andrej Plenković je poslao izaslanika na obljetnicu bitke na Sutjesci u BiH.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Prema informaciji s portala likaplus.hr koju su danas prenijeli gotovo svi hrvatski mediji, profesorica u osnovnoj školi koja nosi ime dr. Franjo Tuđman (!), izletničku vožnju autobusom svojim je učenicima oplemenila slušanjem pjesme „Od Vardara pa do Triglava“ („Jugoslavijo“), neslužbene himne SFRJ.

Je li to bilo za očekivati u 2019. godini? Je li to bilo za očekivati od profesorice koja radi u školi koja nosi ime dr. Tuđmana? Odgovor je potvrdan. Naime, takav razvoj situacije mogao se očekivati jer se neovisna Hrvatska vrijednosno nikad nije rastala od komunističke Jugoslavije, a za to velike zasluge upravo ima i prvi predsjednik „neovisne“ Hrvatske – dr. Franjo Tuđman, iz dobro nam poznatih razloga. Stoga, poveznica izletničkog događaja i naziva osnovne škole je gotovo tragično idealna.

I kad sam svoje ime 1990. godine stavio na listu HDZ-a, nisam vjerovao da će Hrvatska steći slobodu i demokraciju pod vodstvom ljudi koji su se ostvarili u Titovom režimu. Ali, na žalost, nitko drugi nije se pojavio kako bi artikulirao misao, želju i potrebu hrvatskog naroda. U okolnostima SR Hrvatske, to je tada bio jedini izbor. Drugog nije bilo. Nastavak priče i dogovora unutar SKH-SDP-HDZ je poznat i porazan za hrvatski narod.

Upravo zbog te nakazne Pomirbe koja je omogućila da pravi hrvatski sinovi ginu, a jugokomunisti pljačkaju Hrvatsku, danas u „našoj“ državi profesori u osnovnoj školi slobodno puštaju jugokomunističke mega-uspješnice.

Jugoslavija u nama ili što je ono bio Domovinski rat?

Što je to u hrvatskom narodu? Jesmo li htjeli izaći iz Jugoslavije ili nismo? Jesmo li svjesna nacija ili nismo? Jesmo li politički potpuno nepismeni pa nas je lako nagovoriti na bilo što? Još mnogi nestali u ratu protiv Jugoslavije nisu pronađeni, a naša djeca u školskim autobusima slušaju neslužbene himne države čija vojska je skrivila zločin; države iz koje smo plebiscitom izašli; države protiv čije armade smo se četiri godine borili.

Pored toga i mnogo toga ostalog, hrvatska država ovih dana polaže vijence jugoslavenskim partizanima na Sutjesci – naš premijer putem svojeg izaslanika, u ime Vlade RH polaže vijenac poginulim pripadnicima Titove armade koja je dvije godine nakon bitke na Sutjesci pod istim znakom i s istom idejom masakrirala stotine tisuća nevinih Hrvata, sve kako bi poništila bilo kakvu hrvatsku državu i stvorila komunističku Jugoslaviju. Tu vojsku Hrvatska danas slavi i odaje joj počast u susjednoj državi?!

Na žalost, to je današnja „europska“ Hrvatska – amorfna nakupina neprepoznatljivih vrijednosti, država u (biološkom) nestajanju koja je spremna oblikovati se i podati kako god i kome god treba, samo da bi pripadnici političke kaste sačuvali svoje pozicije i ostvarili svoje osobne interese.

Još samo nedostaje da nam sljedeći predsjednik države postane Zoran Milanović koji gotovo idealno zrcali vrijednosnu dezorijentiranost suvremene Hrvatske”, zaključuje dr. sc. Pende.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr