Jakirović: Najbitnija tri boda; Šafarić: Dobro smo parirali Dinamu

Foto: fah

Nogometaši Dinama slavljem u Varaždinu 1:0 privremeno su zasjeli na vrh ljestvice SuperSport HNL-a. Momčad trenera Sergeja Jakirovića tako je privremeno preuzela vodeću poziciju na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitao bih dečkima na dobroj utakmici. Imali smo kontrolu, znali smo da će nas pokušati ugroziti preko Dabre i Drožđeka, nekoliko puta je to bilo dosta ‘škakljivo’. Nisam bio zadovoljan prvim poluvremenom, sve smo radili dobro do zadnje trećine, a onda smo komplicirali. Trebali smo više šutirati, više centrirati i stavljati ih pod pritisak da probamo zabiti. Naglasak u poluvremenu je bio upravo na tome i eto odmah iz prvog udarca Vidovića koji je zabio prekrasan gol smo poveli. Imali smo još nekoliko prilika da odemo na 2:0 i mirnije privedemo utakmicu kraju. Uvijek je ovdje bilo zahtjevno, Varaždin je težak protivnik, ali uspjeli smo pobijediti i uzeti tri boda i to je najbitnije, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović nakon utakmice.

Sljedeće kolo moglo bi biti odlučujuće u borbi za naslov. Dinamo gostuje na Rujevici.

– To je derbi, treba se dobro pripremiti, baš pravi derbi – prvi i drugi na ljestvici. Znamo s kim imamo posla, sa sjajnom ekipom, koja sjajno igra cijelu sezonu i morat ćemo biti na još većem nivou, rekao bih čak europskom, da nešto tamo uzmemo, dodao je strateg Dinama koji je na početku sezone vodio upravo Riječane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Varaždin i Dinamo igrali su i prije deset dana u zaostalom susretu 5. kola. Modri su tada slavili 2:1 na Maksimiru, a sada s minimalnom razlikom i u Varaždinu.

– Danas smo odigrali puno zrelije, posebno prvo poluvrijeme. Mogli smo malo kvalitetnije i mirnije odraditi završnicu. Gol na početku drugog poluvremena nas je malo presjekao i malo umrtvio utakmicu i Dinamo je onda rutinski priveo utakmicu kraju. Dočekali smo šansu u 85. minuti, ali nismo zabili. Protiv Dinama ne možeš stvoriti jako puno šansi, a mi smo danas stvorili tri-četiri, nismo zabili i možemo samo čestitati Dinamu na pobjedi, rekao je trener Varaždina Nikola Šafarić.

Pohvalio je svoje igrače i atmosferu na utakmici.

– Dečki su odradili jako dobru utakmicu, odlična je bila atmosfera, izgleda da su malo ‘otpustili kočnice’. Protiv Dinama, Hajduka i Rijeke uvijek je gušt igrati. Rekli smo im da uživaju i ne budu opterećeni i to su danas pokazali. Mislim da smo jako dobro parirali Dinamu, dodao je Šafarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Dinama, u sljedećem kolu Varaždinci gostuju na Poljudu.

– Idemo tamo pokušati napraviti dobar rezultat. Moramo se dobro pripremiti, malo odmoriti i idemo osvojiti što više bodova do kraja sezone, poručio je strateg Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.