Japan četvrta reprezentacija koja je osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu

Foto: fah

Nogometna reprezentacija Japana postala je četvrti sigurni sudionik Svjetskog prvenstva koje će se održati od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanci su u susretu pretposljednjeg, 9. kola skupine B završnog kruga azijske zone kvalifikacija na svom terenu u Saitami svladali Australce sa 2-0 (1-0) i tako osigurali prvo mjesto u skupini.

Pogotke koji su Japanu osigurali šesti uzastopni nastup na SP-u postigli su Takuma Asano (41) i Yosuke Ideguchi (82).

Kolo prije kraja kvalifikacija Japan ima 20 bodova, četiri više od druge Saudijske Arabije i treće Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japan se tako pridružio domaćinu Rusiji, Brazilu i Iranu koji su još ranije osigurali nastup na SP.

Nastup na SP u Rusiji osigurat će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje skupine završnog kruga azijskih kvalifikacija pa će se tako u utorak Saudijska Arabija i Australija boriti za drugo mjesto u skupini B koje vodi u Rusiju, dok će trećeplasirana reprezentacija morati prolazak tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

U tom posljednjem kolu Saudijska Arabija će ugostiti Japan, a Australija će na svom terenu igrati protiv Tajlanda. Kako Saudijska Arabija ima za dva gola bolju razliku pogodaka od Australije, jasno je kako Australija za izravni plasman u Rusiju mora računati na pomoć Japana, a ukoliko Saudijska Arabija pobijedi u utorak, tada Australija treba svladati Tajland s tri pogotka većom razlikom nego što bi Saudijska Arabija pobijedila Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A azijskih kvalifikacija Iran je osigurao prvo mjesto dva kola prije kraja sa 20 bodova, a za drugo mjesto se bore Južna Koreja koja ima 13 i Uzbekistan koji ima 12 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.