Je li Dinamo na Maksimiru protiv Feyenoorda osvojio bod ili je izgubio tri boda?

Zagreb, 22.10.2020.- Utakmica 1. kola K skupine Europske lige Dinamo - Feyenoord na stadionu Maksimir. Na slici Petar Stojanoviæ i Mark Diemers. foto HINA/ Mario ÆUŽIÆ/ ua

Dinamo je sinoć na Maksimiru u sklopu prvog kola grupne faze Europske lige odigrao vrlo slabo prvo poluvrijeme, utakmica protiv Feyenoorda je završila 0:0.  Je li Dinamo propustio pobjedu ili je to zapravo učinio Feyenoord? Tko je bio bliži pobjedi sinoć na Maksimiru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na vrlo loše prvo poluvrijeme te promašeni kazneni udarac gostujuće momčadi Modri itekako mogu biti zadovoljni bodom, no u drugom dijelu Dinamo je završnicu susreta igrao s igračem više ne terenu, u tim trenucima nizozemska momčad gotovo da nije prošla centar. Bod je, dakle, realan, najpravedniji ishod sinoćnje utakmice u Zagrebu, otprilike u tom smjeru ide i analiza utakmice nizozemskih medija, međutim, Modri imaju više razloga za nezadovoljstvo s obzirom na iznenađenje te činjenicu da je CSKA u gostima kod Wolfebergera odigrao tek 1:1. Situacija se u skupini itekako zakomplicirala već na samom početku budući da su mnogi Wolfeberg smatrali potpunim autsajderom.

Uz malo više sreće Dinamo je i ovakav kakav je danas, a danas to nije Dinamo iz prošle sezone u isto ovo vrijeme kada su plavi igrali vrhunski nogomet u Ligi prvaka, mogao uzeti tri boda i već sad biti na korak do europskog proljeća, što je u posljednjih pedesetak godina pošlo za rukom samo Nenadu Bjelici, a što je Zoran Mamić nedavno relativizirao. Naime, Feyenoord na svom terenu igra daleko bolje nego u gostima te će sasvim sigurno biti još opasniji nego što su to bili u prvom dijelu maksimirske priče, s druge strane hrvatski prvak već za tjedan dana odlazi na gostovanje u Moskvu, kod CSKA. Teško gostovanje na kojem se, s obzirom na rezultate uz prvog kola, obje momčadi moraju vaditi. Drugim riječima, nema razloga za euforiju na Maksimiru, porazom u Moskvi plavi bi došli u tešku situaciju, izgubiti bodove na svom terenu, u izjednačenoj skupini, teško će biti nadoknaditi. Eventualnom pobjedom hrvatskog prvaka, dakako, sve se mijenja. Ni bod ne bi bio loš, naprotiv.

Ipak, ako gledamo novu politiku kluba, u Maksimiru velikog razloga za zadovoljstvo imaju zbog činjenice da su skauti Milana pratili Lovru Majera, talentiranog igrača, koji bi u doglednoj budućnosti u Dinamu trebao biti blizu razine jednog Danija Olma, naravno, pod uvjetom da ostane dovoljno dugo, a u što je teško vjerovati. Hrvatski mediji donose bombastične naslovnice glede Majera te ga uspoređuju s Lukom Modrićem, što je u najmanju ruku pretenciozno. Luka Modrić najbolji je hrvatski nogometaš svih vremena i jedan od najboljih veznjaka svijeta prvog dijela 21. stoljeća. Malo se tko s njim može uspoređivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak…

‘Riječ je o jednom od najvećih hrvatskih talenata. Majer je igrač izvanserijske tehnike koju je usavršio na malom nogometu, a jednako je koristan u oba smjera. Kod kuće ga se naziva novim Lukom Modrićem, a prate ga Milan, Fiorentina, Borussia, Leeds, Valencia i Sevilla. Na utakmici protiv Feyenoorda bit će i skauti Milana koji su jako zainteresirani za Majera. Ugovor s Dinamom mu ističe 2023. godine, ali već je spreman za veće izazove. Nije nemoguće da završi u Milanu”, u uvodu u utakmicu pisao je Calciomercato.

Je li nakon svega i Majer na prodaju i što će od Dinama ostati? Ako Majer kojim slučajem već u zimskom prijelaznom roku napusti Maksimir postat će pravilo ono što smo sinoć gledali na Maksimiru u prvih 45 minuta, a to ne vodi nikamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.