Je li ovo 11 Vatrenih koji će istrčati na prepunom Gradskom vrtu protiv Walesa? Poruka Dalića: ‘Pokazali su u Osijeku što znači hrvatska reprezentacija svima nama’

Foto: fah

Vatreni su odradili posljednji trening uoči super važne utakmice protiv Walesa na stadionu Gradski vrt u Osijeku. Izbornik Zlatko Dalić nije želio otkriti sastav za ovu važnu, utakmicu, a kakva koncentracija vlada uoči utakmice protiv Walesa svjedoči i činjenica da su zatvoreni svi treninzi, dopušteno je vidjeti samo prvih 15-ak minuta zagrijavanja. Opreza nakon šoka u Budimpešti u prošlom kolu nikad dosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić dao je kraći intervju večer uoči utakmice za Dnevnik Nove TV, a postoje i neke spekulacije da bi Hrvatska protiv Walesa trebala zaigrati u sljedećem sastavu: Livaković na golu, Barišić, Vida, Lovren, Jedvaj, Kovačić, Modrić, Brozović, Perišić, Brekalo te u samom vrhu napada Andrej Kramarić.

“Čeka nas sigurno teška utakmica, protivnik i vrijeme, puno je teških stvari, ali vjerujem u našu ekipu, odradili smo dobre treninge, dečki su bili ozbiljni i profesionalni, zadovoljan sam. Spremni smo za utakmicu, jako dobro smo svjesni što nas čeka – teška utakmica i vrućina, kako nama tako i njima, moramo imati u glavi da će njima biti teško”, rekao je za Dnevnik Nove TV hrvatski izbornik.

Dalić o Walesu, najvećoj zvijezdi te reprezentacije, odnosno Garethu Baleu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ono što je sigurno jest da će biti u bloku i čekati našu grešku te kontru i polukontru. Imaju jako brze igrače Balea, Jamesa i Brooksa. Očekujemo puno problema ako ne budemo pravi. Jako je bitno visoko napasti i biti agresivan kada izgubimo posjed, napravimo prekid i spriječimo kontru ili polukontru. Nećemo moći imati stalnu agresiju zbog ovog vremena, morat ćemo se povući, stati i čekati šansu. Ne zanima me ljepota ili način, moramo dobiti tri boda.”

Jesu li igrači svjesni da nakon utakmice protiv Mađarske i poraza u Budimpešti pravo na kiks nemaju? Sve osim pobjede značilo bi težak udarac ambicijama svjetskih doprvaka.

“Počele su kvalifikacije, izgubili smo jednu utakmicu, 10 igrača fali, ali nećemo tako razmišljati, ovi koji su tu su u ovom trenutku najbolji u Hrvatskoj i ja im vjerujem.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju Dalić je zadovoljan činjenicom da će Gradski vrt biti prepun, kao i uvijek kad igraju Vatreni.

“To me veseli, za tri sata su rasprodali stadion i pokazali što znači hrvatska reprezentacija svima nama. Očekujem sjajnu podršku, oni će nam biti jako bitan čimbenik.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.