Jedan od junaka velike pobjede Hrvatske u Los Angelesu: ‘Izbornik Ante Čačić bio je jedan od rijetkih koji je vjerovao u nas’

Foto: hns-cff.hr

Hrvatska nogometna reprezentacija, bez ključnih igrača, zvijezda Reala, Juventusa, Barcelone, Fiorentine…, svladala je u Los Angelesu, na kultnom Coliseumu, Meksiko 2:1 i tim rezultatom iznenadila mnoge, šokirala samouvjerene Meksikance koji su u prvom dijelu odigrali vrlo podcjenjivački, uvjereni kako će rezervni sastav Hrvatske pasti sam od sebe. Jedan od junaka velike pobjede svakako je i najbolji golman Belgije Lovre Kalinić, koji je u Los Angelesu dokazao da Vatreni imaju sjajnu budućnost i kad su u pitanju čuvari mreže. Čudesnom obranom u posljednjim minutama utakmice Lovre je Hrvatskoj donio pobjedu i tako uveličao prvi posjet naše reprezentacije Sjevernoameričkom kontinentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne volim se isticati u prvi plan, ovo je sve učinila momčad i treba joj skinuti kapu. Nažalost, u Hrvatskoj nas uvijek isprate ‘lijepim’ riječima te je posebno zadovoljstvo pobijediti ovako veliku reprezentaciju. Rekao sam i prije utakmice da će svi ovi mladići dati sve za pobjedu, kako bi osvjetlali svoj obraz. Od prvog do zadnjeg, svi su odigrali maksimalno, a mi stariji bili smo im podrška. Pozive su zaslužili i možemo biti sretni jer smo pobijedili Meksiko u najjačem sastavu”, rekao je Lovre Kalinić za Večernji list, koji tvrdi da je tek izbornik Ante Čačić vjerovao i njih.

“Naviknuti smo na kritike – također nažalost – i uvijek smo osporavani i pod upitnicima. Izbornik je bio jedan od rijetkih koji je vjerovao u nas, uoči utakmice nam je rekao da ne sumnja kako ćemo se boriti i dobro odigrati.Čim sam čuo za turneju, molio sam se da budem u prilici otići u SAD, da budem dio ovakve turneje uz podršku 10.000 naših navijača. Tko zna kada će opet biti prilike da Hrvatska dođe”, poručio je najbolji golman belgijske lige, koji je zajedno s Vatrenima razveselio 5000 Hrvata koliko ih se okupilo na kultnom stadionu u Los Angelesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.