Jedan od ključnih igrača hrvatske rukometne reprezentacije: ”Nema opuštanja, plan je pobijediti Srbiju i s tri pobjede krenuti u Beč”

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija u skladu s očekivanjem, ali s igrom boljom od očekivanja, u prva dva kola ostvarila je dvije pobjede. Naime, na startu Europskog prvenstva ”pali” su Crnogorci i Bjelorusi, na redu je Srbija. Hrvatska će posljednju utakmicu u skupini A igrati sutra od 20:30 protiv Srbije, rezultatski sama utakmica nema nikakvog značenja, Hrvatska je već osigurala prvo mjesto u skupini te će u drugi krug prenijeti dva boda, dok je Srbija porazom od Bjelorusije u prvom te Crne Gore u drugom kolu i definitivno ispala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od junaka uvjerljive pobjede hrvatske reprezentacije protiv Bjelorusije u drugom kolu bio je i Luka Stepančić, koji je u prvom kolu igrao sa zadrškom, dok je u drugom dodao gas i odlično je to izgledalo.

”Istina, danas sam malo pustio gas, bilo je odlično. Kada se protivnička obrana povuče to mi jako odgovara, a kada ne odradi se posao za Karačića ili Cindrića koji uvijek nađu rješenja. Najvažnije da momčad dobije ono što joj treba u svakom trenutku”, kazao je Stepančić.

Hrvatska je odigrala doista vrhunsku obranu, s takvom obranom može se i drugoj fazi, kada na red dolaze i nešto ozbiljniji protivnici poput Španjolaca i Nijemaca, bit će to bitka za polufinale. Igru u obrani je popravio i Stepančić, bila je na zavidnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ja se trudim, mislim da je ovaj puta bilo dobro, da je Kuleš ostao na jednom golu iz igre, a njihov je prvi strijelac s vanjskog. Sredina je zatvorila Puhovskog i Nikulenku koji vole zabiti odozdo i sve u svemu jako smo harmonično djelovali. Kada svi igramo onda je puno lakše”, rekao je ”razorni šuter” hrvatske rukometne reprezentacije za Sportske novosti.

Je li se Luka nakon utakmice protiv Bjelorusije umorio?

”Nisam, dobio sam na kraju čak i predah. Svjestan sam situacije, moram dozirati stvari, jer drugačije bi bilo samoubojstvo. Sretan sam da smo dobrom igrom zaslužili i više odmora nego što smo planirali. To je dobar put i za dalje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još malo o utakmici protiv Bjelorusije, odličnoj igri i vrijednoj pobjedi, pobjedi koja donosi dva boda u drugoj fazi turnira.

”Ključ je naša obrana koja je usmjerila utakmicu. U napadu se uvijek pronađu rješenja, jer imamo individualnu kvalitetu i zato je jako važno da je obrana bila takva kakva je bila. Onda ta kvaliteta dođe do izražaja i zato je sve na mjestu.”

S obzirom kako zadnja utakmica u skupini A protiv Srbije ne odlučuje o ničemu hoće li biti opuštanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mi uvijek gledamo pobjednički, tako ćemo i nastaviti. To znam sigurno, a tko će koliko biti an terenu to ćemo vidjeti. Momčad smo i to trebamo i ostati. Zato i sve pohvale mlađim igračima koji su dovršili utakmicu sa stilom, a posebno publici koaj nam je strašan motiv i uopće ne sumnjam da će nas nositi i u Beču u ključnim utakmicama. Pobijediti Srbiju u zadnjem nastupu ovdje je plan i s tri pobjede krenuti u Beč”, zaključio je Luka Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.