Jednoglasna potpora Ruskog olimpijskog odbora Rusima koji će se na ZOI natjecati pod neutralnom zastavom

Foto: fah

Ruski olimpijski odbor (ROC) jednoglasno je u utorak podržao ruske sportaše koji su odlučili natjecati se na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi sudionici današnjeg sastanka su suglasni-naši sportaši trebaju ići u Koreju, trebaju se natjecati, ostvariti pobjedu za slavu Rusije, za slavu svoje domovine”, izjavio je predsjednik ROC-a Aleksander Žukov.

Međunarodni olimpijski odbor (MOK) je prošli tjedan zabranio Rusiji nastup na ZOI koje se u veljači održavaju u Pjongčangu, zbog “sustavne manipulacije bez presedana” antidopinškog sustava, ostavljajući, međutim, mogućnost nastupa sportašima koji nisu imali veze s dopingom pod neutralnom zastavom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je prošli tjedan izjavio da Rusija neće braniti svojim sportašima natjecanje na ZOI, odbacujući tako poziv nekih za bojkotom, a jedan je dužnosnik ROC-a u ponedjeljak izjavio kako većina ruskih sportaša želi nastupiti u Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žukov je dodao kako će Rusija učiniti sve što može da podrži ruske sportaše koji će se natjecati pod neutralnom zastavom.

“Ruski su sportaši izrazili spremnost da sudjeluju na ZOI unatoč teškim uvjetima i odluci MOK-a koja je nesumnjivo nepravedna”, rekao je Žukov.

U tjednima koji su prethodili odluci MOK-a, više od 20 ruskih sportaša koji su se natjecali na ZOI u Sočiju 2014., suspendirano je doživotno zbog kršenja antidopinških pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ove odluke ROC-a ruska državna televizija je objavila da će će djelomično prenositi natjecanja sa ZOI i to ona u kojima sudjeluju ruski sportaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.