Jeličić i Pletikosa nakon teške večeri u Milanu: ”Puno grešaka na razini osnovne škole, ali ovaj Dinamo zaslužuje podršku protiv Cityja”

Foto: fah

Dinamo je odigrao jako lošu utakmicu u Milanu protiv Atalante u sklopu 5. kola Lige prvaka i zasluženo izgubio 2:0. Nakon utakmice u studiju Planet Sporta, televizije koja je izravno prenosila utakmicu iz Milana, igru momčadi Nenada Bjelice komentirali su Joško Jeličić i Stipe Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opća je ocjena – Dinamo je kažnjen zbog grešaka na razini Prve hrvatske nogometne lige. Takve se greške u Ligi prvaka ne opraštaju:

“Leovac kod prvog gola, a prije prekršaja Perića za jedanaesterac, pa zna se da se tako ne vraća lopta stoperu, onda nekoliko tunela Ivanušeca… Najgora utakmica Dinama, puna grešaka od prve minute uz dozu nonšalancije. Dinamovci su mogli primiti još par golova, Pašalić je mogao zabiti barem dva. 2:0 ne ocrtava stanje na terenu, Atalanta je bila puno jača. Igrači Atalante radili su dar-mar u kaznenom prostoru, dobivali su duele, samo je sreća pratila Dinamo”, naglasio je u svojoj analizi utakmice bivši igrač Dinama i Hajduka, Joško Jeličić. Jeličić je ipak poručio kako Dinamo treba podržati u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka. Naime, još uvijek nije sve izgubljeno, Dinamo ima šanse i protiv Manchester Cityja se bore plavi za europsko proljeće.

“Ako netko ima pravo na loš dan, to je ovaj Dinamo. Zaslužuju podršku protiv Cityja u zadnjem kolu, čestitke na ovome što su dosad napravili…”, kazao je Jeličić, uz dodatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dinamo je imao puno problema u zadnjoj liniji, nisu bili dominantni u duelima, daleko su stajali, nisu bili agresivni. Posebno u oči upada lijeva strana ekipe Dinama, osovina Leovac – Perić, sve akcije Atalante su išle preko te strane…”

Bivši golman Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije, Stipe Pletikosa, pokušao je objasniti zašto su Modri napravili toliki broj grešaka u jednoj utakmici. Više nego u sve četiri utakmice prije toga zajedno. Naravno, sjajna igra Atalante ”kumovala” je brojnim greškama Dinama. Ova Atalanta nije ona Atalanta koju je Dinamo pobijedio u prvom kolu Lige prvaka sa 4:0 na Maksimiru. Jača je to sada momčad, bolje posložena, u odličnoj formi.

Ovoliko grešaka od prve minute nije normalno za ovaj nivo natjecanja. Katastrofalno pozicioniranje igrača, jako loše je to bilo, iako ih je trener Bjelica sigurno upozoravao na sve važne stvari poput uleta Pašalića u šesnaesterac. Smatram da igrači nisu bili koncentrirani, to su greške na razini osnovne škole, Leovac u šesnaestercu dodaje Periću koji radi penal, umjesto da ispuca na tribinu. Jako razočaravajuća večer za Bjelicu, njegovi igrači nisu pokazali koncentraciju, preciznost pasa ni odlučnost”, smatra bivši golman hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.