Jeličić: Rijeka je morala izvući barem 0:0 u takvoj utakmici i sve bi bilo drugačije

Foto: snimka zaslona

Hrvatsko prvenstvo je nakon poraza Rijeke od Lokomotive, prvog u ovoj sezoni HNL-a, te Hajdukovog sjajnog niza pobjeda puno zanimljivije nego što je izgledalo prije samo nekoliko kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U emisiji Stadion zadnje kolo domaćeg prvenstva analizirali su Joško Jeličić i Mateo Beusan.

Bilo je logično očekivati da će Rijekin fenomenalan niz stati, ali dogodilo se u nezgodno trenutku. Ne samo što je Rijeka izgubila, nego nije bila ona Rijeka na koju smo navikli, intenzitet i agresivnost su izostali, govor tijela igrača nije bio kao dosad. No najbitnije je da se u takvoj utakmici mora izvući 0:0, i dojam i ljestvica bi bili drugačiji, komentirao je Joško Jeličić poraz Rijeke od Lokomotive.

Sad je ključna uloga trenera. Većina Rijekinih igrača nije ništa osvojila u karijeri i njima je ovo nova situacija. Mora ih psihološki podignuti, da zaborave ovaj poraz i da se trgnu. Sad će na puno teži način morati doći do onoga za što se bore cijelu sezonu. No, moramo reći da je Lokomotiva odigrala sjajnu utakmicu. Požrtvovno, čvrsto i organizirano su apsolutno zasluženo došli do pobjede, dodao je HRT-ov stručni komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.hrt.hr/0805/prvi dio jela.mp4

S druge strane o Dinamu kaže: Nakon Cibalije Dinamo je sigurno prošao i Zaprešić, s autoritetom je riješio pitanje pobjednika.

Beusan: Penal Andrijaševića posve je čist

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Beusan je sažeo dojmove o suđenju u zadnjih nekoliko kola HNL-a: Za utakmicu Rijeke i Lokomotive, ali i cijelo kolo, pa i ako se vratimo tri kola unazad, mislim da je suđenje bitno popravljeno u odnosu na ono ranije.

O konkretnom presudnom detalju u utakmici Lokomotiva – Rijeka, penalu u sudačkoj nadoknadi, rekao je: Nema tu nikakve sumnje, čisti penal i žuti karton za Andrijaševića. Igrač Lokomotive bio je u izglednoj situaciji i Andrijašević ga je povlačio. Sve je čisto, a mislim da i sam Andrijašević zna što je napravio.

http://video.hrt.hr/0805/drugi dio jela.mp4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeličić: Dugo nisam ovako uživao u igri Hajduka

Vidljivo je da se Hajduk jako podignuo. Dugo nisam vidio kompletniju utakmicu Hajduka u svim segmentima igre, vrhunski posjed, igra bez lopte… No ono što me prvo asocira na ovu momčad Hajduka je samopouzdanje. Ima tu tehničkih pogrešaka, ali Hajduk u ovom trenutku ima samopouzdanje i na tom valu jaše. Carrillo je stabilizirao momčad, točno se zna prvih 11 i kako igraju. Isto tako je igru bez lopte doveo do automatizma i to izgleda jako dobro. Osijek je odigrao jako loše, ali Hajdukova igra imala je smisao, rekao je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.