Jerko Marinić Kragić: Uz ovakvu publiku ništa osim zlata nije bilo moguće

Foto: snimka zaslona

Jerko Marinić Kragić postigao je dva gola u uzbudljivom finalu Europskog prvenstva, u kojem je Hrvatska pobjedom nad Mađarskom 10:9 osvojila svoj drugi naslov europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne bih rekao da sam bio glavna zvijezda. Ova je ekipa koja je čudo, neopisivo, igrati u ovakvoj atmosferi s ovakvom ekipom je božji dar. Nošeni ovom publikom nije bilo moguće izgubiti ovu utakmicu, ništa osim zlata nije bilo moguće, rekao je Marinić Kragić i nastavio o utakmici:

– Kontrolirali smo je od početka do kraja, igrali smo našu igru. Znali smo da je Mađarska čvrsta ekipa, da moramo igrati svoju igru, ne letjeti, ispoštovali smo dogovor i na kraju došli do pobjede, piše HRT.

Uživao je u pažnji i ljubavi zadnjih dana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nema veće tuge od tuge što ovo završava, ovakvu ljubav i podršku koju osjećamo zadnjih par dana, stvarno ne znam što reći. Hvala Splitu i svima koji su ovdje došli i bili uz nas, bez vas ovo ne bi bilo moguće. Osjećali smo se kao zvijezde zadnjih par dana i hvala svima, hvala svima!, zaključio je emotivni Marinić Kragić.

– Stvarno smo odigrali odlično, kao i cijeli turnir. Opet smo igrali dobru obranu, na čelu s Bijačem. Puno je lakše igrati dobru obranu kad je takav vratar iza tebe. Nitko nije baš vjerovao u nas, ali mi smo bili svjesni naše kvalitete, stvarno je dobra atmosfera među nama i stvarno smo dobra klapa, rekao je, uz Konstantina Harkova, trostruki strijelac u finalu Rino Burić.

– Drama, finale Europskog prvenstva, to smo i očekivali. Tvrda utakmica, dobre obrane, posebno naša na čelu s Markom (Bijačem) i uspjeli smo pobijediti za ove prekrasne ljude koji su nas bodrili i bili su nam 14. igrač. Nadam se da je ovo samo početak osvajanja medalja za ovu novu reprezentaciju, pokazali smo svima gdje nam je mjesto i da neće biti pada u hrvatskom vaterpolu, kaže Andrija Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.