Sastojci
- 2 palačinke od zobenog brašna
- 2 banane
- 70 g tamne čokolade
- 2 žlice kokosovog šećera ili meda
- 20 pečenih badema
Priprema
Palačinke ispecite kako inače radite, samo umjesto bijelog brašna stavite zobeno brašno. Nemojte da vas zobeno brašno prevari pa ga stavite previše. Smjesa se u početku čini rijetka, ali stavite malo manje zobenog brašna i pričekajte 2 minute. Brašno će se zgusnuti i biti taman. Palačinke na kokosovom ulju, piše Slatki svijet.
Bademe stavite u zagrijanu pećnicu na papir za pečenje i pecite ih 10-ak minuta na 180°C. Osjetit ćete da su gotovi po mirisu i boji. Divno će zamirisati kuhinja i bademi će postati smećkasti. Nemojte ih prepeći! Kad su gotovi, nasjeckajte ih na sitnije komade.
Tamnu čokoladu otopite na pari ili laganoj vatri pa dodajte 2 žlice kokosovog šećera ili meda. Pripremljenom čokoladom namažite palačinke, stavite bananu i zarolajte.
Narežite palačinku na kolutiće, a po vrhu pospite malo badema i prelijte još malo čokolade.
Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.