Jesu li Francuzi namjerno izbjegli hrvatsku rukometnu reprezentaciju u grupnoj fazi OI?

Foto: snimka zasloma

Probuđena hrvatska rukometna reprezentacija, koja se u velikom stilu pod vodstvom novog izbornika Islanđanina Dagura Sigurdssona plasirala na Olimpijske igre, saznala je protivnike u grupnoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina je izuzetno teška, no možda će u nastavku, ako se preskoči neugodna grupa, biti lakše? Naime, Hrvati igraju u grupi sa Španjolskom, Njemačkom, Slovenijom, Švedskom te Japanom. Španjolce smo, isto kao i Nijemce, nedavno na Euru, na kojem se inače nismo proslavili, deklasirali. Slovence smo pobjeđivali u prijateljskim i pripremnim utakmicama.

Kalkulacije

Izabranici Dagura Sigurdssona neće igrati protiv domaćina jake Francuske, možda i prvog favorita turnira, zbog pravila koje je inače ustaljeno na žrjebovima Olimpijskih igara. Nakon što su sve ostale momčadi izvučene, Francuzi su mogli odabrati u koju će skupinu ići.

Odlučili su se za skupinu u kojoj nema Hrvatske. Je li to namjerno zbog Hrvatske ili nekog drugog protivnika teško je procijeniti. Moguće je da su odlučili za skupinu u kojoj su jaki Danci kako bi u četvrtfinalu izbjegli Dansku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo kalkulacije u sportu oduvijek bi se obijale o glavu onima koji su kalkulacijama skloni. Da biste postali Olimpijski prvak morate jednostavno biti najbolji, jednostavno, ali i najteže.

Inače, Francuska će u Parizu igrati protiv Danske, Norveške, Mađarske, Egipta i Argentine.

Bolji plasman u grupi nudi lakši raspored u nastavku?

Podsjetimo, muški rukometni turnir na Olimpijskim igrama u Parizu igrati će se od 27. srpnja do 11. kolovoza. Nastup u četvrtfinalu izborit će prve četiri reprezentacije u skupini. Naravno, prvoplasirana reprezentacija iz jedne skupine igrat će protiv drugoplasirane iz druge skupine i tako dalje. Drugim riječima, bolji plasman u skupini trebao bi donijeti lakšeg protivnika u četvrtfinalu gdje bi bilo dobro izbjeći ako je ikako moguće Dance i već spomenute Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A:

Španjolska, HRVATSKA, Njemačka, Slovenija, Švedska, Japan

Skupina B:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska, Norveška, Mađarska, Francuska, Egipat, Argentina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.