John McEnroe, poznat po svojim promašenim prognozama. već vidi Đokovića kao pobjednika Wimbledona: Kako će Federer protiv ljudskog živog zida?

Foto: fah

Sutra se od 15 sati u finalu Wimbledona sastaju dva sjajna igrača, dva tenisača koja su obilježila posljednje desetljeće svjetskog tenisa, pa i više od toga. Naime, u finalu Wimbledona igrat će najbolji igrač svijeta svih vremena, Roger Federer i trenutno vodeći tenisač ATP ljestvice, Novak Đoković. To je ovoj dvojici teniskih velemajstora četvrti susret u All England Clubu i treći u meču za naslov. Podsjetimo, Đoković je slavio u dva finala 2014. te 2015. dok je Federeru, kome je ovo 12. finale Wimbledona, pripalo jedno polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj komentar uoči teniskog spektakla sezone, finala Wimbledona, dao je i legendarni bivši američki tenisač, danas stručni komentator BBC-a, John McEnroe, koji tvrdi kako je Đoković veliki favorit u finalu.  No, ipak, McEnroe hvali igru 37-godišnjeg Švicarca, koji će u kolovozu napuniti 38 godine te dodaje:

“Vjerovali ili ne, usprkos tome što Roger igra sjajno, on mora još za par stupnjeva podići razinu igre kako bi imao šanse protiv ovog tipa. Novakov tenis je ekvivalent ljudskog živog zida.”

Amerikanac, koji je poznat po svojim katastrofalnim prognozama, sjetimo se samo s koliko je podcjenjivanja govorio o Goranu Ivaniševiću 2001. kada je Hrvat usprkos prognozama Amerikanca osvojio Wimbledon, tvrdi da Federer neće moći računati na pogreške kakve je radio Nadal u polufinalu, pogreške koje je švicarski tenisač obilato koristio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rafa je Rogera gurnuo u finale jer mu je ostavljao jako puno nepokrivenog prostora na terenu. Novak mu to neće dati. Umjesto toga, on će ući u svoju zonu komfora samim tim što bolje bude uzvraćao Federerove servise. Mislim da će to biti jako težak posao za Rogera.”

Trostruki osvajač Wimbledona na kraju u svom stilu prognozira:

“Može li Federer ipak slaviti? Naravno da može, osam puta je ovdje podizao pehar. Ipak, ako moram prognozirati, rekao bih da Novak pobjeđuje u četiri seta…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.