Josep Guardiola: ‘Kao trener nisam dovoljno dobar kako bih u ovom klubu u Ligi prvaka dosegnuo razinu iz Barcelone ili barem Bayerna’

Foto: fah

Josep Guardiola mogao bi ući u povijest ako danas u finalu FA kupa (18 sati) s Manchester Cityjem pobijedi Watford. No, njega ipak bole neuspjesi u Ligi prvaka zadnjih šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao trener nisam dovoljno dobar kako bih u ovom klubu u Ligi prvaka dosegnuo razinu iz Barcelone ili barem Bayerna. Moram se poboljšati, shvatiti što moram napraviti bolje da bih uspio. Liga prvaka teže je natjecanje od ostalih, više se igra s emocijama. Zidane je majstor koji ju je osvojio tri puta u dvije i pol godine, ali tko se drugi može pohvaliti takvim uspjesima? Sir Alex Ferguson, čija je karijera trajala 40 godina, Ligu prvaka je osvojio samo dva puta. Liga prvaka je u nokaut-fazi nemilosrdna, kažnjava svaku pogrešku. I za razliku od ligaškog natjecanja, gdje nakon utakmice u kojoj si griješio imaš još mnoge mečeve za ispravljanje greške, ovdje si nakon jedne greške gotov i ispadaš”, rekao je.

Najavio je kako će puno raditi da bi to poboljšao.

“Radit ćemo na poboljšanju u Ligi prvaka i dalje, samo ne znam čega. Jer i ove godine napravili smo sve, ali nismo uspjeli proći”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.