Josip Pivarić nakon svega: ‘Nije me pogodilo to što sam bio na klupi, ipak se radi o reprezentaciji Hrvatske’

Foto: fah

Jedan od najprozivanijih hrvatskih reprezentativaca je Josip Pivarić, desni  bek hrvatske reprezentacije. Josip je inače protiv Finske uz kapetana Luku Modrića po zaključku mnogih jedini odigrao pristojnu utakmicu, nije bilo dovoljno za pobjedu. No,  Pivarić je nakon dolaska novog izbornika Zlatka Dalića završio na klupi. U Kijevu je novi izbornik napravio nekoliko promjena unutar momčadi, a vratio se i Milan Badelj u vezni red.  Ispostavilo se kako se ipak radilo o pobjedničkoj formaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Pivarić vidio kraj utakmice u Kijevu nakon velike pobjede Vatrenih? Kako su poraz primili Ukrajinci, koji tako neće vidjeti dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo?

 “Mišljenja sam da oni nisu nešto posebno niti očekivali, bez obzira na bučne najave. Naravno, htjeli su oni svim srcem dobiti Hrvatsku, ali osjećali su veliki, ogroman respekt, znali su protiv koga igraju. Složili su se da su igrali protiv kvalitetnije reprezentacije, zato im je poraz i lakše pao. Jedino što ih sve skupa čudi je činjenica da se nismo izravno plasirali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Bili su svjesni naše snage. Jasno, nadali su se da mogu nešto napraviti na svom prepunom stadionu, uz fanatičnu podršku”, rekao je Pivarić, koji se, kako tvrdi, ne boji za svoj status u nacionalnoj vrsti nakon dolaska Zlatka Dalića.

S izbornikom je kaže popričao te mu je rekao svoje mišljenje.  Na pitanje kako je konkretno tekao razgovor s obzirom na činjenicu da je Dalić na njegovo mjesto stavio Šimu Vrsaljka, koji inače nije lijevi već desni bek, Pivarić je odgovorio: “Rekao mi je da želi postaviti defenzivniju zadnju liniju, da desni bok želi zatvoriti jednim stoperom, a na moje mjesto postaviti Vrsaljka. Pričao mi je kako ne želi da mu bekovi idu ‘gore’, zato jer je držao da su Ukrajinci na krilima najjači, s obzirom na kvalitete Jarmolenka i Konopljanke. Sve sam jasno normalno prihvatio. S tim da je na kraju bilo dobro što je Jarmolenko igrao špicu, što mu ne leži onako kao kad igra na boku…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ga ga pogodila činjenica da je završio na klupi iako je kod Ante Čačića u posljednje vrijeme bio standardan.

“Nema me zašto pogoditi… Pa to je reprezentacija Hrvatske! Svaki igrač, kad je nacionalna vrsta u pitanju, svoj ego mora ostaviti postrani. Uvijek treba poštivati ideju izbornika. Ja sam uvijek poštivao, tijekom cijele svoje karijere, ideje i vizije trenera. A kako onda ne bih u reprezentaciji?”

Je li mu žao zbog činjenice da je Ante Čačić morao otići?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Joj, Bože dragi… To je jednostavno tako u nogometu. Svaki trener, pa tako i izbornik ovisi isključivo o rezultatima. Naši rezultati na posljednjim utakmicama nisu bili dobri. Ima sto razloga zašto je bilo tako… U Savezu su odlučili smijeniti izbornika Čačića, to je jednostavno tako.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.