Joško Jeličić žestoko kritizirao izbornika: Čačić ne zna reagirati na vrijeme, lošu igru do sada prekrivao je rezultat

Foto: snimka zaslona

Hrvatska je u Reykjaviku poražena od Islanda,. HRT-ov stručni komentator Joško Jeličić smatra da se u igri Vatrenih vidi nedostatak ideje, ali ističe i nepostojeće reakcije izbornika na zbivanja na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeličić smatra da često jednostavno nemamo jasnu ideju.

“Dugoročno gledajući stvari se pokažu u pravom svijetlu. Previše puta smo se skrivali ispod rezultata nakon loših izvedbi, a ovo je rezultat toga. Mi nemamo jasnu ideju, dosta se mučimo u organizaciji igre. Došlo je vrijeme da ne možemo stvari gurati pod rezultat, sad pobjede nema. Pokazalo se u određenim segmentima utakmice da naš izbornik dobro priprema utakmicu, ali reakcije na zbivanja na terenu nema, ili se ne prepoznaju, ili su reakcije kasne, ili ih uopće nema…”, smatra on.

Prva promjena u redovima Vatrenih bila je u 63. minuti, a onda sljedeća tek u 88. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad se tako nešto ponavlja stalno onda vidimo da nemamo reakciju. Volio bih vidjeti da neki drugi napadač izađe u 63. minuti, a da to nije Kalinić. Ulaskom Brozovića smo podigli ritam, ali nakon toga energetski smo se potrošili. Imamo širinu na klupi, reakcija je morala doći. Ovo je 15. put da nema reakcije s klupe, da se ne prepoznaje tijek igre. Istina, bili smo hendikepirani, pogotovo u zadnjoj liniji. Bilo je puno problema u igri, no na kraju rezultat je uvijek pravedan”, rekao je Jeličić.

“Puno je pričao, a malo je rekao. Nemamo energiju, a nema izmjena u pravo vrijeme. Krajnje je vrijeme da se neke stvari mijenjaju. Mi smo ovdje, u ovoj skupini, daleko najbolja reprezentacija. Mi imamo potencijal za ozbiljan rezultat u Rusiji. Možda je ovo bio loš dan, ali u Rusiji na to nemamo pravo. Ovi igrači zaslužuju nekoga tko će ih voditi na pravi način, osvrnuo se Jeličić na izjavu izbornika Čačića nakon utakmice”, smatra.

O Islandu kaže: “Imponira njihova disciplina i radna etika, kako daju sve od sebe. Oni su se od 70. minute bitno digli, sve što su kreirali je plod tog pritiska od 70. do 90. minute.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.