Juranović: Cilj bio proći skupinu, ali sad imamo veći zadatak – proći što dalje

Foto: HNS

Josip Juranović odigrao je zapaženu ulogu u važnoj pobjedi Hrvatske nad Škotskom (3:1) kojom su Vatreni ostvarili plasman u osminu finala Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juranović je zaustavio jednog od najopasnijih škotskih reprezentativaca, Andrewa Robertsona, a istodobno dao značajan doprinos igri prema naprijed.

“Svatko tko je u reprezentaciji sigurno je jako dobar igrač, svi reprezentativci igraju u vrhunskim klubovima i svatko tko uđe umjesto onoga u prvih jedanaest dat će sve od sebe. To je jako pohvalno. Ja sam jedva čekao priliku i dao sam sve od sebe i to mi se vratilo na najbolji mogući način – trima bodovima protiv Škotske.”, ističe Juranović, koji je poslije utakmice primio čestitke od Šime Vrsaljka.

“Kao prvo, moram reći da je Šime jako dobar prijatelj i igrač. Prije utakmice mi je dao nekoliko savjeta kako zaustaviti njihovog lijevog beka. Nakon utakmice mi je prišao i čestitao mi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je Hrvatskoj dalo samopouzdanja u utakmici protiv Škotske?

“Samopouzdanje nam je naraslo poslije ovako velike pobjede. Španjolska kao Španjolska je jako dobra momčad, ali mi se moramo okrenuti sebi i pogledati kakve sve igrače imamo u reprezentaciji. To je put prema naprijed. Jesam li imao tremu uoči Škotske? Iskreno, nisam imao tremu. Imam veću tremu sad, nego prije utakmice. Išao sam dati sve od sebe da pobijedimo, želio sam dati doprinos u oba pravca. To mi je bio glavni zadatak i, naravno, želio sam opravdati izbornikovo povjerenje.”

Na lijevoj strani španjolske momčadi igra neugodni Jordi Alba…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još ne znamo tko će igrati protiv Španjolske, u nadolazećim danima moramo se dogovoriti što i kako. Momčad je najbitnija, a hoćemo li na poziciji desnog beka igrati Vrsaljko ili ja, to ćemo tek vidjeti.”

Kakav su dojam ostavili Španjolci protiv Slovačke?

“Izgledali su jako dobro. Iskreno, gledali smo ih u svakoj dosadašnjoj utakmici, jer imamo puno slobodnog vremena. Vidjeli smo sve što možemo vidjeti. U zadnjoj utakmici imali su i dosta sreće, ali i nas je krenulo protiv Škotske, mislim da nas čeka jako dobra utakmica. Gdje sam gledao utakmicu Hrvatska – Španjolska s Eura u Francuskoj? Ne sjećam se, ali vjerojatno na pripremama. Nisam mislio da ću igrati za reprezentaciju, ali sanjao jesam. Sada živim svoj san.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.