Livaković o Španjolcima: Odlična momčad, imaju dobar presing, moramo ih učiniti nervoznima

Foto: HNS

Prvi vratar Vatrenih, Dominik Livaković, susrest će se u osmini finala Europskog prvenstva protiv Španjolske s nekadašnjim suigračem iz Dinama, Danijem Olmom, koji se u hotelu fotografirao s dresovima Dinama i Hrvatske čim je saznao protivnika na početku nokaut faze natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne, nisam se čuo s Danijem, jesam nedavno, ali od jučer nisam. Vjerojatno ćemo se čuti ovih dana. Španjolci i izvođenje jedanaesteraca? Vidio sam da su promašili dva, ali to je lutrija. Ako dođemo do jedanaesteraca, nadam se da će biti u našu korist.”, kaže Dominik Livaković, koji ima visoko razmišljanje o sljedećem protivniku.

“Španjolska je stvarno odlična reprezentacija, u kojoj igra puno mladih i dobrih igrača i koja igra jako dobar presing. Španjolci su u prve dvije utakmice u skupini stvorili dosta prilika koje nisu rezultirale pogotkom, ali zato su sve nadoknadili u zadnjem susretu protiv Slovačke. Moramo biti čvrsti u toj utakmici.”

“Livi” ukazuje na odlično ozračje u momčadi tijekom cijelog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Atmosfera je bila super, ali pobjeda protiv Škotske nas je još više digla. Svi su govorili da nam treba jedna pobjeda, ona se dogodila i vjerujem da ćemo biti sve bolji i jači. Ovo je definitivno bio trijumf koji nam je trebao, ali sad se sve otvorilo. Bilo je puno emocija i zagrljaja, puno toga pozitivnoga smo rekli jedni drugima.”

Uoči dvoboja sa Španjolcima dvije reprezentacije maksimalno uvažavaju jedna drugu.

“Sigurno im nismo bili prvi “pick”. Kad je Poljska zabila za 2:2 protiv Švedske bilo je oduševljenje na njihovom stadionu. Međutim, što je, tu je, ako želimo biti najbolji, moramo pobijediti sve najbolje. Gdje vidim šansu Hrvatske? Španjolci rade dobar pressing tako da moramo biti mirni, igrati pametno. Oni ne trpe kad im protivnik dugo drži loptu u nogama, posjedom ih možemo učiniti nervoznima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se slažete s kolegama vratarima u reprezentaciji?

“Puno mi znači podrška kolega vratara. Kalinić ima inozemnog iskustva, tu je i Sluga. Isto kao što je u Rusiji bilo sa Subom, nas trojica funkcioniramo super. I jako sam sretan zbog toga.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.