Juranović: “Englezi su strašni, ali kad vidim s kim ja igram odmah mi je lakše”

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Rovinju za Europsko nogometno prvenstvo. Josip Juranović gotovo će sigurno zaigrati na njemu, a kao dio obrambene linije, koja je bila donekle problematična nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, optimističan je i vjeruje da će na Euru ona zaigrati puno bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je usporedio hrvatsku i poljsku ligu, te se osvrnuo na svoj učinak prošle sezone:

– Drago mi je da sam ovdje. Poljska liga je fizički jako zahtjevna, dosta se toga bazira na trci, malo i na taktici. Podjednake su lige, ali je u Hrvatskoj više talenata. Prilično sam zadovoljan sa svojom sezonom tamo, u mali broj utakmica imam osam asistencija i dva pogotka. Mogu reći da mi je ovo jedna od najboljih sezona karijere.

S obzirom na situaciju oko Uremovića, Juranović će vrlo vjerojatno biti u sastavu Hrvatske za Euro:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Živim san svakog malog dječaka, pogotovo iz Hvatske, koji će nastupiti na tako velikom natjecanju. Jedva čekam i pun sam optimizma za dalje, kaže.

O konkurentu za poziciju Šimi Vrsaljku, koji zbog problema s ozljedama nije u optimalnoj formi, kaže:

– Vidjet ćemo, izbornik je tu da odluči, ali meni je drago da je Šime ovdje s nama, on je pozitivan duh svlačionice. Pričam s njim cijelo vrijeme, posebno o poziciji koju igramo. Daje mi savjete. Baš mi je drago da je ovdje, a što se mene tiče ja ću uvijek dati sve od sebe. Vidjet ćemo sve tokom priprema i tokom utakmica, ali napravit ću sve što se očekuje od mene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana Vatrenih je bila kritična nakon SP-a u Rusiji, može li se taj segment igre popraviti?

– Može, i to zato jer ćemo biti dosta dugo zajedno. Pričamo cijelo vrijeme, posebno obrambena linija i mislim da ćemo biti jako dobri na Euru u tom segmentu.

Prati li Hajduk i vidi li se nekad opet na Poljudu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To ćemo vidjeti, ali gledam svaku utakmicu. Drago mi je da su izborili Europu i da su pokazali da su momčad pod pritiskom, samo neka tako nastave dalje!

U čemu je, po Juranoviću, najveća snaga Vatrenih?

– Snaga je kolektiv, cijelo vrijeme smo svi zajedno, pozitivni smo, što se vidi na svakom treningu. Atmosfera je jako dobra i nadam se da će tako biti do kraja.

Od protivnika na Euru izdvojio je Engleze:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igramo protiv jako dobrih reprezentacija, posebno Engleza, koji će nam se htjeti osvetiti, ali mislim da trebamo gledati samo sebe i da tako možemo ići dalje.

Engleska izgleda stvarno zastrašujuće?

– Istina, ali kad pogledam s kim igram ja, odmah mi je lakše, to je moj odgovor, uz osmijeh je razgovor zaključio Josip Juranović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.