Kadić: ‘Osjećam da je korona na koljenima, čekam zvuk gonga’

Foto; snimka zaslona

Hrvatski boksači nakon kvalifikacijskog turnira za OI u Londonu, gdje nisu zabilježili željene rezultate ,po povratku u Hrvatsku doživjeli su drugi udarac. Od koronavirusa obolio je naš vrhunski boksač Toni Filipi, koji se uspješno oporavlja u samoizolaciji, kao i trener Tomo Kadić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osjećam se sve bolje, danas je 28. dan od kada se nalazim u samoizolaciji. Nadam se da će ovaj drugi nalaz biti negativan i da je to ukupna pobjeda protiv ovog virusa koji se nalazio u mojem organizmu. Nisam imao nikada tako izraženu glavobolju, upale u organizmu, imao sam razne viroze, ali ovo sam po dužini trajanja osjetio da nije obična gripa koju treba podcijeniti. Pošto sam neke stvari znao, mogao sam se pripremiti. Od prvog sam trenutka uzeo sve prevencijske mjere i bio dosljedan i discipliniran. Možda sam imao blaže simptome jer sam fizički aktivan. Tek sam pred kraj shvatio da mi se izgubio okus, a njuh mi nije otišao do kraja. Iako kažu da napada stariju populaciju, ne treba to podcijeniti. Moramo zaštiti jedni druge i to je ključ pobjede.

Postavljate li pitanje zašto je reprezentacija uopće putovala u London u jeku pandemije u Europi?

– To je velika greška Međunarodnog olimpijskog odbora i organizatora turnira koji je nakon drugog-trećeg dana ukinuo gledatelje, a na kraju prekinuo samo natjecanje. Onda su još održali do kraja popodnevni dio turnira iako su otkazali natjecanje zbog koronavirusa. Za jedan takav turnir, olimpijski kvalifikacijski, nije bio na razini i nije bio dobro organiziran. Američke su kvalifikacije bile odgođene, mislim da je MOO trebao odgoditi i europske. Ali mi smo tu da slušamo njih, vjerujem da je naš savez slušao Međunarodni olimpijski odbor. Neke sam stvari već rekao vezano uz naš savez pa da se ne ponavljam. Mislim da je glavni krivac Međunarodni olimpijski odbor. Mi smo vojnici, sportaši, i slušamo našu logistiku. Nažalost, MOO je napravio najveću grešku i trebao nam je već tamo osigurati rukavice, maske… Veliki propust od samog vrha što su nas uopće slali gore u trenutku kad se više ništa nije održavalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se da će se situacija uskoro popraviti i da će se sportaši vratiti natjecanjima, stoga poručuje da moraju ostati spremni i aktivni.

– Sad nam je trebao biti vrhunac četverogodišnjeg olimpijskog ciklusa. Moramo sportašima omogućiti da se bave sportom. Ako prestanu raditi, oni jednostavno rečeno zahrđaju. Neki sportovi, koji su kontaktni, neće još moći raditi vježbe s partnerom, ali će se moći obaviti puno drugih vježbi kako bi ostali u formi. Moraju nastaviti s pripremama.

Jedva čeka povratak u ring, nastavak rada u Boksačkom klubu Gladijator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zaista mi fali dvorana, ljudi, djeca, jako sam vezan uz njih. Presretan sam što sam dobio veliki broj poziva i poruka podrške. Želim nastaviti djelovati u ovom sportu. Treba naglasiti kako će klubovi, posebno ovi mali, imati velikih problema. Nadam se da će država i sportski savezi potaknuti naše sportaše s boljim stipendijama i većim mogućnostima. Ja ću ih svojim djelovanjem afirmirati prema sportu i voditi ih prema zdravim navikama. Osjećam da je korona na koljenima, čekam da sudac odbroji do kraja, da se čuje gong. Prvo ću zahvaliti prijateljima na podršci, otići i zagrliti curu, pozdraviti obitelj. Naravno, smanjit ću kontakt i neću biti nonšalantan. Nakon boravka u stanu napokon prošetati…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.