Tomo Kadić opisuje svoje iskustvo s koronavirusom: ‘Bio sam svjestan da je jedna bitka ispred mene u kojoj moram pobijediti kao jedan meč’

Foto: snimka zaslona

Tomo Kadić je trener hrvatske boksačke reprezentacije. Po povratku iz Londona gdje su se održavale kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre, saznao je da je zaražen koronavirusom – kao i njegovi kolege iz reprezentacije. Ispričao je za HRT svoje iskustvo u borbi s opakim virusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je, kaže, simptome lagane grlobolje, kašlja koji se postepeno pojačavao. Tu je bila i jaka migrena.

– Bol je bila nepodnošljiva, dodaje.

Kaže da je bio svjestan da ima koronavirus:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mala šansa je bila da nije, duboko u sebi sam se nadao da je možda prehlada od puta, nervoze, ali ipak nije bila. Nadao sam se do tog testiranja.

Naglasio je da se u cijeloj situaciji nastojao ponašati odgovorno jer smatra da je odgovornost prema građanima vrlo bitna kao i prema virusu, a i prema sebi.

Trener reprezentacije je istaknuo da je njegovo psihičko i emocionalno stanje tada bilo dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mogu reći, bio sam svjestan da je jedna bitka ispred mene u kojoj moram pobijediti kao jedan meč, jednu rundu, zapravo više rundi koje moram savladati, dodao je.

Rekao je da ga prijatelji podržavaju i da mu stalno šalju motivirajuće poruke, ali njegova bliža obitelj bila je u strahu, naglasio je.

Sretan je jer ima pomoć i od susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ostavljaju mi brašno, kruh, sve što mi treba, dodao je.

Njegov je put oporavka, kaže, jednostavan i danas se osjeća dobro. Naglasio je da je sada na 60 posto svoga kapaciteta i da će uskoro pobijediti koronavirus.

Poručuje ljudima koji su zaraženi da ne strahuju i da nije sramota ako imaju koronavirus:

– To je jednostavno dio života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da mladi većinom misle da koronavirus nije ništa, da je to “nešto bez veze”, da je to obična gripa… Poručio je da koronavirus nije obična gripa. Pozvao je sve građane da ostanu doma, slušaju upute Stožera civilne zaštite.

– Moramo olakšati cijelom medicinskom osoblju, jer oni su heroji, trebamo im skinuti kapu zato što se bore za nas i hvala im na tome, apelirao je.

Pozvao je na zajedništvo u borbi protiv virusa.

– Mislim da možemo, uvijek smo se izborili, izborit ćemo se opet. Zajedno smo jači, poručuje Kadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.