Kako do Olimpijskih igara i jesu li NBA zvijezde jamac uspjeha: Hrvatska u najjačem sastavu do Tokia?

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija bit će u najjačem sastavu u kvalifikacijama za Olimpijske igre iduće godine. Međutim, je li to dovoljno s obzirom na činjenicu da je naša reprezentacija u jednoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje je upravo u tijeku u Kini, igrala u najjačem sastavu, predvođena Šarićem, Bogdanovićem, pa opet gubila utakmice od navodno autsajdera? NBA zvijezde nisu uvijek i jamstvo vrhunskih rezultata, posebno ako na reprezentativne akcije dolaze umorne, bez motiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacija za Tokio 2020. bit će podijeljene na četiri kvalifikacijska turnira, na svakom dvije skupine po tri, nakon toga polufinale i finale. Samo pobjednik svakog turnira ide na Olimpijske igre. Hrvatskoj je takav podvig uspio 2016. godine, no, tada je izbornik hrvatske reprezentacije bio aktualni izbornik Brazila, Aleksandar Petrović. A i atmosfera je bila oko reprezentacije bila puno bolja.

Ovaj puta bi, nažalost, put do Olimpijskih igara mogao biti puno teži. Nositelja u ždrijebu nema, rasplet Svjetskog prvenstva u Kini, naravno, dao je odgovor na pitanje koje će sve reprezentacije do Tokia morati preko jednog od kvalifikacijskih turnira idućeg ljeta. Popis reprezentacija koje će se boriti za sudjelovanje na najvećem sportskom natjecanju na svijetu je doista brutalan. Naime, iz Europe put na OI izravno su izborili samo Španjolci i Francuzi. Gdje je tu Litva, gdje je Srbija, gdje su Talijani, Grci, Poljaci, Rusi, Nijemci, Česi, Turci...?

No, redom u kvalifikacije će:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija
Litva
Italija
Grčka
Poljska
Češka
Rusija
Njemačka
Turska
Brazil
Venezuela

Portoriko
Dominikanska Republika
Kanada
Novi Zeland
Tunis

Pozivnice bi trebali dobiti, a vjerojatno će i dobiti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska
Slovenija
Senegal
Angola
Meksiko
Urugvaj
Kina
Filipini

Kako smo već spomenuli, a u što je uvjeren i izbornik hrvatske reprezentacije, Veljko Mršić, Hrvatska će idućeg ljeta na raspolaganju imati najjaču momčad, no, imat će to i druge reprezentacije, a puno toga, da ne kažemo sve, ovisi o ždrijebi, Valjalo bi izbjeći Srbiju, Litvu… Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac, Ante Žižić i Luka Šamanić već su dali do znanja da će se odazvati pozivniku izbornika, a mogao bi se vratiti i Mario Hezonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.