Kako je Niko Kovač stigao do najveće pobjede sezone?

epa08832153 AS Monaco's Croatian head coach Niko Kovac gestures during the French Ligue 1 soccer match, AS Monaco vs Paris Saint Germain, at Stade Louis II, in Monaco, 20 November 2020. EPA/SEBASTIEN NOGIER

Kako smo već pisali nogometaši Monaca, koje vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, iznenadili su favorizirane europske doprvake, momčad PSG-a, koja je nedavno na Nou Campu deklasirala Barcelonu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Naime, Monaco je na Parku Prinčeva slavio 2:0, ovom pobjedom se Kovačeva momčad približila na šest bodova od vrha, a za PSG-om zaostaju tek dva boda. Dakako, prerano je gvoriti o naslovu i bivši trener Bayerna toga je sasvim sigurno svjestan. PSG je i dalje daleko najkvalitetnija momčad u Francuskoj i jedna od najjačih u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Kovač pripremio momčad za jednu od najvećih pobjeda sezone?

”Pripremali smo se kao i za ostale utakmice. Htjeli smo zaustaviti Kyliana Mbappéa. Axel i Sofiane su napravili odličan posao. Znali smo da će PSG imati puno loptu u nogama. Htio bih naglasiti rad momčadi tijekom cijelih 90 minuta. Igrali smo sa strašću, to je ključ pobjede. Rezultat je zaslužen.”

Komentari na društvenim mrežama bili su itekako duhoviti, neki čak i zajedljivi. Jedan od njih tako je malo ”pecnuo” Barcelonu, koja je, kako smo spomenuli, nedavno teško stradala od PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako Barcelona želi, možemo joj posuditi Kovača i Axela Disasija za uzvratnu utakmicu”, jedan je od duhovitih komentara na Facebooku.

Hrvatski trener očito zna kako pobijediti velikog favorita, naime, već drugi puta ova sezone su svladali PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Pogledao sam utakmicu protiv Barcelone kako bi nešto iskoristili od nje. Bili smo kompaktni i odlično organizirani. Ključno je što nismo primili gol, iako je bilo malo vjerojatno da nećemo. Očito je lakše pobijediti utakmicu ako ne primimo gol. Želim čestitati svojim igračim”, rekao je bivši hrvatski izbornik nakon najveće pobjede sezone. Preporođeni Monaco trenutno drži četvrto mjesto na ljestvici.

Ambicije su i dalje iste, izboriti Ligu prvaka…

”Ništa se ne mijenja. Po mom mišljenju smo, kao i što sam rekao ranije, na dobrom putu. Jako sam zadovoljan i sretan  trenutačnom situacijom u kojoj se nalazimo. Nije nam cilj zaprijetiti Lilleu i Lyonu, nego se udaljiti od petog i šestog na tablici. Ostalo je još deset utakmica tako da je još rano pričati o ičemu. Okušat ćemo sreću ako budemo imali priliku na kraju sezone…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.