Kako se pokušavaju opravdati oni koji su pustili lažnu informaciju o prestanku igranja Ivana Rakitića za Vatrene?

Foto: fah

Kao grom iz vedra neba hrvatskom sportskom javnošću odjeknula je vijest da jedan od najboljih hrvatskih nogometaša 21. stoljeća, Ivan Rakitić, napušta reprezentaciju.  Srećom, ova se informacija pokazala netočnom, Rakitić je vrlo brzo reagirao te je preko prijatelja poslao više nego jasnu poruku kojom je demantirao medijske spekulacije.  Rakitić će, dakle, već od rujna ponovno biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću te će igrati protiv Slovačke i Azerbajdžana u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a za Vatrene će igrati do spomenutog Eura, kako se i najavljivalo odmah poslije Svjetskog prvenstva prošle godine. Naime, srebrna generacija hrvatskog nogometa, Rakitić, Modrić…, ostat će u reprezentaciji barem do 2020. godine, znalo se to i prije najnovije spekulacije o Raketinom povlačenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je naglasiti da Rakitić nije odustao od odlaska iz reprezentacije ”zbog bujice komentara i užarenih telefona”, kako pišu neki mediji, naime, Rakitić niti jednog trenutka prije 2020. nije niti mislio otići, to je danas posve jasno.

Svi mediji prenijeli su informaciju o Rakitićevom odlasku koju su u javnost plasirale Sportske novosti, a dobar dio su temeljili na činjenici da Rakitić neće biti na raspolaganju izborniku protiv Walesa u Osijeku. Pritom su Sportske novosti potpuno zanemarile činjenicu da je zvijezda Barcelone ove sezone odigrala najviše utakmica od svih hrvatskih reprezentativaca i to na najvišoj mogućoj razini. Naime, Rakitić je jedan od najstandardnijih igrača Barcelone, Barcelona je ove sezone vrlo dobro gurala na čak tri fronta, iako je u ”sudačkoj nadoknadi” ostala bez dva trofeja. Osvojili su naslov prvaka Španjolske, izgubili su u finalu Kupa kralja, ispali su na nevjerojatan način od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka.

Rakitić je, kao i dobar dio ponajboljih europskih nogometaša, potrošen, emotivno prazan te dakako frustriran događanjima najprije u polufinalu Lige prvaka, a onda i u finalu domaćeg Kupa protiv Valencije. Praktički dvije godine Rakitić igra bez pravog odmora, a ima i problema sa ozljedom zadnje lože, koju vuče već duže vrijeme. Drugim riječima, Rakitić, u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem, ima sve moguće opravdanje za izostanak s ove itekako važne akcije hrvatske reprezentacije, no, to ne znači da se Ivan naljutio i demonstrativno odlučio prekrižiti Vatrene za sva vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Rakitić odavno nije impulzivni 21-godišnjak koji će dopustiti da ga vodi trenutna emocija, pa čak i ako je, kako dio medija piše, nezadovoljan statusom u reprezentaciji. Činjenica je da se Dalić i Rakitić sjajno slažu i uzajamno jako poštuju, vidljivo je to od prvog dana zajedničke suradnje.  Rakitić je uostalom bio jedan od junaka hrvatskog puta prema svjetskom srebru prošle godine u Rusiji prošlog ljeta.  Pokazao se kao ključni hrvatski izvođač jedanaesteraca, kako protiv Danske tako i protiv Rusije.  Oćito Dalić u veznjaka Barcelone ima s pravom puno povjerenje.

Jedna medijska spekulacija izazvala je, nažalost, ogroman broj reakcija na društvenim mrežama, među kojima ima i onih uvredljivih, kako to već ide kad anonimni komentatori uzimaju sebi za pravo ”suditi” nekome a da ni nemaju adekvatnu informaciju. S pravom je Rakitić pogođen medijskim napisima, kao i vlastitim statusom u medijima, međutim, ne toliko da bi već sada, prije završetka posla, rekao zbogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.