Kaos u Istri na utakmici juniora Dinama i domaće momčadi: Navijači udarali i pljuvali suca…

Foto: nk istra 1961.hr

Nogometaši Dinama te Istre u zanimljivoj utakmici 7. kola Prve hrvatske nogometne lige odigrali su neriješeno na Drosini. Bilo je u utakmici svega, i nogometnih uzbuđenja, ali i nažalost nemilih scena nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice. Nasilju očito u hrvatskom nogometu nema kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svršetka utakmica, kako stoji u izvješću opunomoćenika, prolaskom sudaca prema svlačionici u dijelu koji je izvan ograđenog dijela igrališta nekoliko je domaćih navijača preskočilo ograđeni dio igrališta te su počeli vrijeđati suce, dok su dvojica navijača, kako ih god nazvali, pljuvala prema pomoćnim sucima utakmice. Sve to jer su suci navodno tijekom utakmice “navlačili” za Dinamo.

Na nesreću nije na ovom s incidentima završilo budući da je jedan dio gledatelji nasrnuo na suca Vidulina te ga je rukom udario u leđa. Dvojica zaštitara koja su se nalazila u blizini te članovi domaćeg kluba spriječili su realnu opasnost da dođe do težih ozljeda, u zapisniku se isto tako našao Istrin nogometaš Vladimir Burić, koji je prijavljen od suca Vidulina da ga je opsovao napuštajući travnjak, no, kasnije se Burić ipak došao ispričati sucima u svlačionicu.

Gledatelji su bili nezadovoljni jer su uvjereni da je pomoćni sudac Katić momčadi Istre neopravdano mahao zaleđe kod pogotka Ljubanovića, da je pogodak priznat bilo bi 2:0 za Istru u 45. minuti. Možda bi to bio i kraj utakmice, odlučujući pogodak?  Dinamo je na istoj strani u sučevoj nadoknadi vremena zabio za 2:2 iz sporne situacije, što je izazvalo ljutnju navijača domaće momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Istra se žalila i na suđenje u prethodnoj utakmici kada su navodno dobili pogodak iz zaleđa, što je rezultiralo i povećanom nervozom kod domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.