Kapetan Slovenije i čudan način proslave: Ako se ‘Za dom – spremni’ kompromitirao u Drugom svjetskom ratu zašto ‘tri prsta’ nisu u Domovinskom?

Foto: fah

Slovenska košarkaška reprezentacija predvođena srpskim trenerom Igorom Kokokškovim izborila je senzacionalnom pobjedom protiv Španjolske finale EuroBasketa. I dok se neki mediji dive slavlju Slovenije i nazivaju ga ”kul”, istina je da tu ima, nažalost, svega.  Pa i onoga što ne bismo mogli nazvati samo sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerce, najbolji košarkaš Slovenije i kapetan te reprezentacije, NBA igrač Goran Dragić, koji prosječno na Europskom prvenstvu zabije 21 koš, pobjede svoje reprezentacije slavi s uzdignuta tri prsta. Simbolika je to koja se itekako kompromitirala tijekom velikosrpske agresije na Hrvatske te Bosnu i Hercegovinu. Naime, zločinci koji su u Vukovar ušli 18. 11. 1991. dizali su u zrak tri prsta. I ne, naravno, ”samo” u Vukovaru.

Ako je pozdrav Za dom – spremni kompromitiran u Drugom svjetskom ratu i zlouporabljen od ustaškog režima zašto tri prsta nisu u Domovinskom ratu, ako ni zbog čega, ako ne zbog brojnih zločina diljem Hrvatske, BiH, Kosova, a ono ”barem” zbog genocida u Vukovaru te Srebrenici?

No, vratimo se sportu, kapetan Slovenije Goran Dragić predvodio je svoju momčad s 15 koševa, 6 skokova i 5 dodavanja u sjajnoj pobjedi nad Španjolskom (92:72).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Presretni smo nakon pobjede nad najboljom momčadi prošlog desetljeća. Osvojiti medalju na ovakav način mnogo znači nama i cijeloj Sloveniji”, rekao je kapetan naših zapadnih susjeda te je poručio da u današnjem polufinalu između Srbije i Rusije navija za – Srbiju.

” Želim u finalu igrati protiv Srbije i vjerujem da će slaviti protiv Rusije .Popit ću pivo, a kad završi Eurobasket, urokat ću se”, zaključio je Dragić. Kad podiže tri prsta u znak slavlja pitanje je li se Dragić već ”urokao”?

Nakon EuroBasketa Dragić će se navodno oprostiti od slovenskog dresa, osim ako na mjestu izbornika ostane srpski trener Igor Kokoškov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.