Kek pomalo zabrinut: Zašto imamo takav respekt, strah? Pa nismo zabili tri utakmice!

Foto: fah

Nogometaši Matjaža Keka upisali su i drugi uzastopni poraz i to od Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi, u prvom dijelu nismo bili odlučni niti agresivni. A kvalitetan suparnik to uvijek iskoristi. U nastavku smo digli ritam, pokušali promjenama doći do gola. Pojačali smo pritisak nakon isključenja Lecjaksa, ali kada toliko ne zabijete, morate čestitati suparniku na pobjedi” rekao je Matjaž Kek.

“Veliko hvala navijačima na podršci, to je bitno za ekipu. Momčad je htjela, išli smo naprijed, ali kada takve stvari ne zabijete – morate izgubiti. U prvom dijelu su nam stoperi vodili igru pa to nije bilo dobro. A u suparnički kazneni prostor ulazi nas premalo. Puno smo toga probili po boku, ali me zabrinjava zašto imamo takav respekt, pa čak i strah. Rekao sam igračima neka prihvate energiju s tribina i daju sve od sebe. Realizacija nije dobra, pa tri utakmice nismo zabili gol!”, dodao je.

“Pred nama je puno rada, moramo se smiriti. Pronaći opet agresivnost i brzinu, a onda će doći sve ostalo. No, veseli me podrška ekipi koja je to zaslužila. Pao je i taj mit Rujevice, Dinamo je ovo zaslužio. Najmanji problem je bio sudac, to nije sporno. Kod nas nema nikakve drame, preuzet ćemo odgovoronost. Prije svega ja, pa ja sam trener. Dinamo je nama čestitao na duploj kruni, mi sada moramo čestitati njima. I to je realnost, s time nemam problema”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igrači koji daju sve od sebe imaju moju podršku, kad ekipa dođe do vrhunca, onda je uvijek sljedeći periodu zahtjevan. To zahtjeva puno dobrih odluka, treba vjerovati u ekipu, u naš rad. Čeka nas još osam europskih utakmica, čeka nas HNL gdje nitko neće ‘leći’ pred Rijekom, to je prilično zahtjevno. Imamo igrača, moraju dobiti minutažu. Mene najviše brine, e sad želim vidjeti ono ‘Zajedno smo Rijeka’. Ne govorim to bezveze, rezultat je moja odgovornost, tu nema debate. Nema panike, ali moramo biti objektivni, znamo u kakvoj smo situaciji. Pred nama su veliki izazovi, za četiri dana stiže Pirej. Neće nam biti lako, ali možemo sve ovo prebroditi” završio je Matjaž Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.