Kipchogheu berlinski maraton

Foto: fah

Kenijski trkač Eliud Kipchoge pobijedio je na prestižnom maratonu u Berlinu s vremenom od 2 sata, tri minute i 34 sekunde, dok je kod žena slavila Kenijka Chez Gladys Cherono (2h17:21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijski prvak Kipchoge je slavio ispred Etiopljanina Guye Adole, specijaliste za polumaratone koji se u Berlinu po prvi puta okušao u maratonskoj utrci ia za pobjednikom zaostao 14 sekundi. Kenijac je po drugi puta u karijeri prvi prošao ciljem kroz Brandenburška vrata, ali je za 35 sekundi ostao bez najavljivanog svjetskog rekorda.

Dva velika favorita Kenenisa Bekele i Wilson Kipsang odostali su nakon 30-tak kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.