Svečanost u Monaku: Maratonac Kipchoge i troskokašica Ibarguen najbolji atletičari godine

Foto: fah

Kenijski maratonac Eliud Kipchoge i kolumbijska troskokašica Caterine Ibarguen u utorak su na svečanosti u Monaku proglašeni za najbolje atletičare u ovoj godini u izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kipchoge je potvrdio status najboljeg svjetskog maratonca pobjedama u Londonu i Berlinu. U travnju je na maratonu u Londonu uvjerljivo slavio sa rezultatom 2:04:17, a potom je u rujnu slavio na berlinskom maratonu u vremenu novog svjetskog rekorda (2:01:39). Za 78 sekundi je nadmašio dotadašnji svjetski rekord, što je najbolji rezultatski napredak kad su u pitanju svjetski rekordi u maratonu od 1967. godine

Olimpijska prvakinja u troskoku Kolumbijka Caterine Ibarguen pobijedila je na svih osam natjecanja u troskoku na kojima je sudjelovala ove godine, te je imala najbolji rezultat sezone 14,96 metara. Osim u troskoku bila je vrlo uspješna i u skoku u dalj, postavila je državni rekord Kolumbije sa skokom od 6,93 metara.

Titula nadolazećih zvijezda pripala je švedskom skakaču s motkom Armandu Duplantisu i američkoj trkačici na 400m s preponama Sydney McLaughlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.