Ključna pobjeda u Belgiji: Dinamo pred vratima europskog proljeća

epa09498399 Dinamo Zagreb players celebrate their first goal during the UEFA Europa League group H soccer match between Genk and Dinamo Zagreb in Genk , Belgium, 30 September 2021. EPA/OLIVIER HOSLET

Nogometaši Dinama u 2. kolu grupne faze Europske lige svladali su u gostma Genk 3:0 te su već sada otvorili sebi put prema europskom proljeću bez obzira na poraz u prvom kolu na Maksimiru 2:0 od West Hama. Engleski klub predvodi ljestvicu sa maksimalnim učinkom, dakle, sa šest osvojenih bodova, Dinamo i Genk imaju po tri boda, dok je Rapid posljednji bez boda. Kako smo već pisali prve dvije momčadi u grupi u proljeću će igrati nokaut fazu Europa lige, dok će trećeplasirana momčad igrati nokaut fazu Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu će za euro proljeće biti dovoljna četiri boda s predstojeće dvije utakmice s Rapidom iz Beča. Naime, ako bi Modri osvojili četiri boda iz sraza s Rapidom imali bi šest bodova više od spomenutog kluba te bolji međusobni omjer. Drugim riječima, Dinamo je velikom pobjedom u Belgiji stigao na korak do novog velikog uspjeha, i to bez Lovre Majera, najboljeg igrača hrvatskog prvaka, koji je nedavno napustio Maksimir.

S četiri boda protiv Rapida Dinamo bi stigao na korak i do 2. mjesta, pobjeda u Belgiji puno znači Modrima u srazu s Genkom. Naime, ako bi West Ham pobijedio Genk u oba predstojeća susreta Modri bi zapravo bili u fantastičnoj situaciji. Plavi bi belgijski klub na Maksimiru mjesec dana prije Božića dočekali s velikom bodovnom prednošću.

Kako smo već spomenuli prvak naše zemlje ima veliku priliku, u predstojećim utakmicama protiv Rapida, a bez pretjeranog pritiska, opterećenja, imperativa, može riješiti svoju sudbinu ove jeseni. Ukoliko Genk, kako se očekuje, izgubi od West Hama, a Dinamo slavi u obje utakmice protiv Rapida, imao bi hrvatski prvak šest bodova više od belgijskog kluba i mat poziciju. Teško je vjerovati da Genk na Maksimiru može Dinamu uzvratiti istom mjerom i pobijediti 3:0. Pobjeda od 3:0 u gostima kod Genka mogla bi se pokazati kao klučna pobjeda Modrih ove jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.